Boekentips week 36

Elke week worden in diverse media verschillende boeken besproken. In week 36 zijn de volgende nieuwe boeken mij opgevallen:

Zomervacht door Jaap Robben. Birk beviel mij uitstekend en het interview met de auteur in VPRO boeken van 2 september heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar zijn nieuwste boek.

In datzelfde programma werd Arnon Grunberg geinterviewd over zijn nieuwe boek Goede mannen. Van hem heb ik alleen het dunne Het bestand gelezen. Weinig ja, voor zo’n gelauwerde auteur. Daar moet ik maar eens verandering in aanbrengen, ik heb ook dit boek op mijn wensenlijst gezet.

Lidewijde Paris besprak in Nieuwsweekend van 1 september twee boeken, waarvan vooral De eerste steen door Carsten Jensen mij zeer aanspreekt. Dit boek is door de vertaler(s) aan de uitgeverij aanbevolen en één van hen beveelt het zeer aan: “een uitstekende roman, heftig, maar met scherpe observaties”.

Letter & Geest van 1 september:

Letter & Geest van 8 september:

  • Zomervacht – Jaap Robben. “Lefdevolle schets van mannenhuishouden dat ontspoort” (zie hierboven)
  • Lege harten – Juli Zeh. Ook een auteur van wie ik pas één (overigens uitstekend) boek heb gelezen, Vrije val . “Een duistere schets van post-Merkel Duitsland, vol geestige uithalen en esprit”
  • Goede mannen – Arnon Grunberg. “Absurd, zoeken en tegen het einde uiterst spannend” (zie hierboven)
  • Door het licht – Erik Jan Harmens. “Beklemmend en hilarisch, soms ook geouwehoer”

Ik heb mijn leeslijst weer kunnen aanvullen. Zit er voor jullie wat bij?

Share

2 gedachten over “Boekentips week 36”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: