Februari 2019

Wat heb ik in de afgelopen maand gelezen en welk boek is mijn boek van de maand geworden?

In februari heb ik vier boeken gelezen. Dat is niet veel maar één daarvan was bijna 1.500 pagina’s en las ook nog niet eens heel makkelijk. Dit wordt dus een kort verslag.

Als vierde is het dikste boek geëindigd. Niet eens omdat het nou zo slecht was, ook niet heel goed trouwens, maar de andere boeken bevielen mij beter. Het gaat om De katholieke school van Edoardo Albinati. Zoals in mijn recensie al gezegd waren er te veel passages die mij niet konden bekoren.

Op de derde plaats Veenland van Daisy Johnson. Ze begint haar verhalenbundel ijzersterk maar het kakt halverwege wat in. Jammer, maar ze heeft wel aangetoond veel in haar mars te hebben en ik ben reuze benieuwd naar haar toekomstige boeken.

De oneervolle tweede plaats is voor Vrouw of vos van David Garnett. Een prachtig gegeven, hoewel niet in alle opzichten origineel, wordt heel aardig uitgewerkt. Bijzonder boek, mooi geschreven en één die ik niet snel zal vergeten.

De winnaar is onbetwist. Anne Folkertsma met haar biografie over Hans Fallada, voorafgegaan door drie, niet eerder vertaalde, korte verhalen van de hand van de meester zelf. Fallada is een man geweest die een nogal moeilijk leven heeft geleid en voor zijn omgeving niet makkelijk moet zijn geweest. Maar hij heeft wel heel wat prachtige boeken geschreven en dat is toch waar het om gaat.

Link naar eerdere afleveringen

Share

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder