De dildobber

Zijn deze verhalen waar of niet waar, verzonnen of echt gebeurd, zijn er details toegevoegd of weggelaten? Wie zal het zeggen, wie kan het weten? Ikzelf? Misschien, misschien niet, misschien speelt het geheugen wel een vals spel. Ze zijn er, en dat is in ieder geval waar.


De verhuisdatum kwam steeds dichterbij. Nog een paar weken en dan was het zover. Ik zag er als een berg tegenop omdat ik mijn vriendjes zou missen. Helpen bij het inpakken? Vergeet het maar, mijn ouders moesten zo nodig weer eens verhuizen! Om ze niet voor de voor de voeten te lopen besloot ik te gaan vissen. Met mijn nieuwe dobber, een vreemd geval waar ik de naam niet meer van wist.

Ik vroeg het aan mijn vader. De man die op zijn beste momenten last had van humor wist het wel.

‘Het is een dildo.’ Wist ik veel, ik geloofde hem op zijn woord. Toen nog wel.

Het was druk aan de waterkant, ideaal weer om te vissen blijkbaar, maar ik vond toch een mooi plekje. Mijn vreemde dobber trok de aandacht.
‘Wat is dat nou voor een raar geval?‘ vroeg de oudere jongen die het dichtst bij mij zat.
‘Dat is een dildo,’ antwoordde ik vol bravoure. Stommeling, dat hij zoiets niet wist. Van zijn gegrinnik begreep ik niets. Rare druif.

Het begon veelbelovend. Ik had uitgeworpen en zat nog niet eens lekker toen ik al beet had. Dat ging goed!
Dat zag mijn buurjongen ook.
‘Jij gaat lekker met je dildo!’ zei hij iets te hard, zodat anderen het ook hoorden. Het ging als een lopend vuurtje en plotseling was ik het middelpunt van de aandacht. Maar niet op een manier die mij goed beviel. Al snel ging ik maar weer naar huis.

Het was een klein dorp en af en toe kwam ik iemand tegen die er die middag ook was. ‘Hoe gaat het met je dildo?’ of ‘Ha dildoman!,’ waren zo van die opmerkingen die ik liever niet wilde horen omdat ik inmiddels wist hoe het ding wel heette. Buldo, een soort dobber die niet was bedoeld voor vissen in slootjes.  

De aanstaande verhuizing vond ik nu niet meer zo erg.

Meer verhalen via deze link

Share

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.