Bibliotheek Raalte

Soms vind ik het leuk om in een andere plaats de lokale bibliotheek te bezoeken, zomaar, om te zien hoe het eruit ziet, sfeer proeven. Begin januari waren wij een paar uurtjes in Raalte en de plaatselijke bibliotheek ligt zo centraal dat je er nauwelijks omheen kunt. Zo hoort het! Dus naar binnen.

Ik viel met mijn neus in de boter; bleek dat ze daar afgeschreven boeken opruimden. Iedereen, ook niet-leden, mocht voor een habbekrats een plastic tas met boeken vullen. Die verleiding kon ik niet weerstaan. De oogst:

Chad Harbach – De kunst van het veldspel
Tom McCarthy – C
Tom McCarthy – Dat wat overblijft
Erlend Loe – Gelukkig getrouwd
Bill Bryson – Een klein eiland
Davis Sedaris – eekhrn zkt eekhrn
Philip Huff – Dagen van gras
Andrea Bajani – Wie houdt dan stand
Ivo Victoria – Hoe ik nimmer de Tour de France voor min-twaalfjarigen won
Bergsvein Birgisson – Antwoord aan Helga

Een mooie oogst en alle boeken verkeerden in heel behoorlijke staat. Een goed begin van 2018!

0

Ontdekkingsreis door bibliotheek

Al mijn hele leven ben ik lid van de bibliotheek. De laatste jaren was dat vooral voor de vorm. Ik had genoeg te lezen, kwam op allerlei manieren aan boeken en nu Kobo plus bestaat en het assortiment digitale boeken bij de bibliotheek ook heel aardig is kwam het niet meer van een fysiek bezoek. Daar komt bij dat het assortiment bij mijn lokale bibliotheek niet bijzonder is. De laatste keer dat ik een poging heb gewaagd liep uit op een deceptie. De leeszaal Rotterdam heeft een breder en dieper assortiment en is gratis. Maar ligt niet om de hoek.

Lees verder

0

Literatuurmuseum, 3 maart 2017

Als ik in het buitenland ben heb ik de neiging om allerlei musea te bezoeken. In Nederland  heb ik dat veel minder, maar daar is een paar maanden geleden verandering in gekomen. De museumkaart is de “boosdoener” en het besef dat dichtbij ook op dat gebied te beleven valt.  

Lees verder

0