Apen en uitlaatgassen

Ik ben weer eens verrast. Telkens denk ik dat het niet gekker kan worden. Dan zie je dit bericht:

Ik zal niet ingaan op het leugenachtige gedrag van deze autofabrikant als het gaat om metingen van uitstoot, dat is genoegzaam bekend. Wat ik mij afvraag hoe iemand op de gedachte kan komen om voor zo’n proef apen te gebruiken. Geen vertrouwen in meetapparatuur? Dat zou kunnen maar wat hoop je te bereiken door levende wezens aan de door jou geproduceerde giftige dampen bloot te stellen? Hoop je dat de uitkomsten van een, vermoedelijk amateuristisch, onderzoek iets kan betekenen voor andere levende wezens? Hoop je te bewijzen dat het wel meevalt met de schadelijke effecten van je troep?

Het doet enkele vragen rijzen. 
In hoeverre is de leiding ervan op de hoogte of is het een actie van een autonoom groepje minkukels?
Hoe kom je aan de apen? Gejat uit de rimboe, opgekocht als afdankertjes van andere laboratoria? Ik ben daar wel benieuwd naar.
Hoe leg je het je (klein)kinderen uit tijdens een dagje dierentuin? Kijk kinders, papa (of mama) gebruikt die lieve en grappige aapjes om ze te vergiftigen. Of ben je zo afgestompt dat je daar niet bij stilstaat?

Ik heb geen idee en kan mij niet verplaatsen in de gedachtegang van dergelijke types. Zou het een idee zijn om dit volk zelf maar aan de uitlaatpijp te hangen en na vier jaar een keertje af te komen met slappe excuses?
Hoe dan ook is het een voorbeeld van het gebrek aan moraal, illustratief voor het gebrek aan normbesef bij grote bedrijven.

Share

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar