Dorien Dijkhuis

Dorien Maria Dijkhuis (Apeldoorn, 1978) is een Nederlands schrijver, dichter en journalist. Haar debuutbundel ‘Waren We Dieren’ verscheen half november 2019 bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Dijkhuis is geboren in Apeldoorn en verhuisde in 1990 naar Sneek. In Utrecht volgde studeerde zij Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht met een specialisatie in Latijns-Amerikaanse geschiedenis en cultuur. Tijdens haar studie liep zij stage bij tijdschrift La Chispa. Na cum laude afronding van haar studie werkte ze al freelance journalist voor onder meer Entree, GezondNu, Margriet en NU.nl.

In 2013 startte Dijkhuis met de Schrijversvakschool in Amsterdam, waar zij in 2019 afstudeerde. Tijdens die periode verschenen gedichten, korte verhalen en reisverhalen van haar hand in de literaire bladen Tirade, Bouillon!, digitaal tijdschrift De Optimist, tijdschrift Extaze en Het liegend konijn. Een aantal gedichten werd daarnaast opgenomen in bloemlezingen, waaronder de bundel 10 voor 10, tien Extaze-dichters van de jaren tien.

Share

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: