Een lastige recensie

Het overkomt mij niet zo vaak dat ik een boek heb gelezen en dat ik twee dagen later nog steeds niet weet wat ik ervan vind. Ik wil er wel een recensie over schrijven maar weet nog niet welke kant het op moet. Delen vind ik erg goed, andere delen weer heel matig. Er zit een zekere structuur in het boek, een rode draad, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Ik heb dat een tijdje geleden ook eens gehad, met Sneeuwwitje van Donald Barthelme. Ook een boek waar ik tussen uitersten heen en weer werd geslingerd, maar dat mij, gek genoeg, nu nog steeds intrigeert.

Ik heb zomaar het vermoeden dat het met Droomnummernegen van David Mitchell dezelfde kant uit zal gaan. Maar één ding weet ik alvast wel: als dit exemplarisch is voor zijn andere, hooggeprezen boeken zal ik hem wel een interessante schrijver vinden, maar een favoriet zal hij niet worden.
Heb Wolkenatlas ook van hem liggen, ben ik, ondanks de huidige tegenstrijdige gevoelens over deze auteur, toch wel erg benieuwd naar.

Share

4 gedachten over “Een lastige recensie”

 1. Droomnummernegen heb ik nog niet gelezen maar Wolkenatlas wel. Ik vond het een geweldig origineel boek. Ook de film (op Netflix) is erg goed

  Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om je te bedanken voor je mooie informatieve blog. Ik heb het pas deze week ontdekt maar er al heel wat in rondgedwaald!

  Beantwoorden
  • Hallo Inge,

   Bedankt voor je reactie, erg stimulerend om te horen dat je plezier beleeft aan mijn blog!

   Ik weet niet of ik op korte termijn aan Wolkenatlas begin, maar ik hoor er zo veel positiefs over dat het wel hoger op de stapel terecht komt. En dan de film bekijken, goede tip!

   En je mag er gerust ruchtbaarheid aan geven, hoe meer bezoek en reacties, hoe leuker!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: