Horeca weer open. Niet altijd een feestje.

We zijn gisteren een dagje op pad geweest en hebben twee horecagelegenheden bezocht. Het kon weer. Veel begrijpelijk gejammer tijdens de lockdown, maar er zijn er die zo weer naar die toestand terug mogen. Die tijd gebruiken om na te denken over wat je wilt bereiken en hoe, en dan misschien weer eens een poging. Want dit leek nergens naar.

De eerste. Wat wij bestelden was niet heel spannend. Thee en een appelpunt. Dat je voor een glas gekookt water met een smaakje ruim € 3 betaalt is behoorlijk aan de prijs, maar ja. Met het gekookte water was niets mis, hoera! De appelpunt dan. Door en door koud! Gelukkig was de zon warm en was het binnen een paar minuten min of meer ontdooid, maar de lol was er wel af. En dan bij het afrekenen nog teleurgesteld kijken als je geen fooi geeft! Tip: die moet je verdienen!

De tweede zou een ijsje moeten worden. Daar hebben we maar van afgezien. € 1,30 voor een bolletje waarvoor je een vergrootglas nodig hebt is mij toch echt te gek. Kwam de ijsschep uit Madurodam?

Het werd een restaurant langs de weg waar wij voor de lockdown eigenlijk altijd goede ervaringen hebben opgedaan. Het was natuurlijk wel wat gedoe door alle beperkingen, maar dat is nou eenmaal zo.
De ontvangst viel niet mee. Het personeel oogde ronduit chagrijnig en het had er alle schijn van dat elke klant er een te veel was. Vast uitgeput na een krappe week open.
Wat verder opviel was het schrale aanbod. Wij gingen voor soep. Wij konden kiezen uit tomatensoep en tomatensoep. Het alternatief was al op, logisch want het was al rond half zes en wie denkt dan nog aan eten? Dan maar wat frites en een broodje.
De frites was rommel. Smakeloos, slap en heel erg dun, geen substantie. En gezien de prijs die ervoor werd gerekend was het belachelijk weinig. De frites thuis is vele malen beter en kost maar een fractie van deze rommel.
De broodjes hebben wij meegenomen naar huis om daar te consumeren. Ze waren goed ingepakt, zo leek het toch. Helaas, ze waren uitgedroogd en dat was het waarschijnlijk al toen het in de vitrine lag. Ook hier had je een vergrootglas nodig voor het beleg. De randen waren gevuld, de binnenkant was vrijwel leeg.
Duidelijk: deze komt op de zwarte lijst!

Goede ervaring

Die hebben wij een paar dagen geleden wel gehad, gelukkig. Er was iets te vieren en omdat het weer kon hebben wij een restaurant bezocht, dit was de eerste keer dat wij hierheen  gingen.
Het werd een feestje. Het eten was heerlijk, het tempo was perfect en de bediening was alert, attent en reuze vriendelijk. Het kan dus wel!

Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: