Weer een bezoek aan de Leeszaal Rotterdam

Ik heb er al eerder over geschreven, over de Leeszaal in Rotterdam West. Over de sfeer en het assortiment. En hoe belangrijk het is dat het assortiment op niveau blijft, kwantitatief en kwalitatief. Wij dragen met ons drietjes ons steentje bij. Geregeld brengen wij tassen vol gekregen, gekochte, en eerder geleende boeken die kant op. Het is voor een goed doel: het laagdrempelig toegang bieden tot leesvoer aan mensen die daaraan behoefte hebben en niet (meer) terecht kunnen bij faciliteiten als een bibliotheek, wegens wegbezuinigd bijvoorbeeld.

Vandaag was weer zo’n dag. Paar tassen vol afgeleverd, maar uiteraard ook weer wat meegenomen. Minder dan wij hebben gebracht, dat wel. Het kan en het mag en is geheel gratis, maar wel met enige beperking in de aantallen. Terecht.

De aanwinsten van vandaag:
Uwe Tellkamp – De toren
Jaume Cabré – De stemmen van de Pamano
Hanya Yanagihara – Een klein leven
Juan Gabriel Vasquez – De informanten
Thomas Glavinic – Nachtwerk
Thomas Pynchon – Gravity of rainbows
Paul Auster – Orakelnacht
Delphine de Vigan – Niets weerstaat de nacht

De lezers in ons gezinnetje kunnen er weer even tegen met deze prachtige boeken. Stuk voor stuk titels waar ik heel nieuwsgierig naar ben. En ik heb er nog heel wat gezien die ook de moeite waard zijn, maar wij hebben ons aan de spelregels gehouden en wellicht komen die een volgende keer aan de beurt.

Tip en verzoekje: woon je in de buurt of ben je zomaar een dagje in Rotterdam, bezoek de Leeszaal gewoon eens. De sfeer is heerlijk ontspannen en iedere lezer komt aan zijn trekken gezien het brede en diepe assortiment.
Maar breng er vooral ook boeken. Je maakt er mensen gelukkig mee, en gezien de aantallen boeken die worden gehaald / geleend is de (lees)honger bijna onstilbaar.

 

Share

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar