Het Marco-effect – Jussi Adler – Olsen

Titel: Het Marco-effect
Serie: Serie Q #5
Uitgavedatum: 18 april 2013
Genre:
Uitgever: Prometheus
Vertaler: Kor de Vries
Pagina's: 400
ISBN13: 9789044621143

Marco's oom Zola, een zeer kille en gewelddadige man, dwingt Marco en zijn familie te bedelen, te stelen en in te breken. Wanneer Marco ontdekt dat zijn familieleden een aanslag op hem beramen, is hij genoodzaakt te vluchten. Hij staat voor een schrijnend dilemma: moet hij zijn familie aangeven, zelfs zijn eigen vader? Maandenlang leeft hij van dag tot dag, totdat de handel en wandel van zijn familieleden hem dwingt om ingrijpende stappen te ondernemen. Op de afdeling Q zijn Carl Mørck en zijn collega's inmiddels diep doorgedrongen in de krochten van de criminele familie. Er ontvouwt zich een web van corruptie en zware misdaad, dat strekt tot over de landsgrenzen, tot diep in de Afrikaanse jungle.

Langzaam maar zeker bekruipt me het gevoel dat de echte spirit er een beetje uit lijkt te gaan. De humor wordt steeds vaker wat flauw, Carl Mørck lijkt als personage stil te staan, maar bovenal moet Het Marco-effect het vooral hebben van een teveel aan opgeklopte spanning die wordt opgewekt door de vele achtervolgingen. Het is nog steeds bovengemiddeld goed, doch de voorsprong op de grauwe middelmaat is wel geslonken.
Lees meer


Andere boeken in de serie: De vrouw in de kooi – Jussi Adler – Olsen, De fazantenmoordenaars – Jussi Adler – Olsen, De noodkreet in de fles – Jussi Adler – Olsen, Dossier 64 – Jussi Adler – Olsen, De grenzeloze – Jussi Adler – Olsen, Selfies – Jussi Adler – Olsen
Spring naar toolbar