Selfies – Jussi Adler-Olsen

Titel: Selfies
Serie: Afdeling Q #7
Uitgavedatum: March 24th 2017
Genre:
Uitgever: Prometheus
Vertaler: Kor de Vries
Pagina's: 544
ISBN13: 9789044628234

Het aantal zaken op afdeling Q voldoet niet aan de verwachtingen van het management. Uitgerekend Rose moet bewijzen dat de afdeling naar behoren functioneert, maar dat valt haar niet gemakkelijk. Ze worstelt met onopgeloste kwesties uit haar verleden; een verleden waarin een verschrikkelijke misdaad lijkt te zijn begaan.
Intussen wordt in het park in Kopenhagen een vermoorde vrouw gevonden, zet een maniakale motorrijder een achtervolging met dodelijke afloop in op een jonge vrouw, en worden er elders nieuwe misdaden bekokstoofd. Is dit toeval, of bestaat er een verband tussen deze verschillende gebeurtenissen?
Carl, Assad en Gordon staan voor een grotere uitdaging dan ooit tevoren. Terwijl hun collega Rose zelf grote problemen heeft.

Het vaste viertal is een van hun leden kwijt, maar verliezen ze ook hun geluk? Slagen ze erin om het bestaan van afdeling Q veilig te stellen? En zullen de moorden in Kopenhagen ooit ophouden?
Selfies, de nieuwe roman van Jussi Adler-Olsen, is een boek van deze tijd. Het is misschien wel de spannendste thriller die Adler-Olsen ooit schreef.

Recensie JK:
Het niveau van Selfies is wisselend. Matige passages worden afgewisseld met hele sterke, een taai middenstuk wordt gevolgd door een vlot laatste deel. Gek genoeg is vooral het  laatste hoofdstuk prachtig geschreven, alsof de auteur toch nog even wil laten zien welk niveau hij kan halen. Adler-Olsen vertoont enige tekenen van herstel, maar de oude is hij zeker nog niet. Daarvoor is Selfies te onevenwichtig en te wisselvallig.
Lees meer:


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
783 reviews on Goodreads
7,151 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.90
Spring naar toolbar