Irene – Pierre Lemaitre

Titel: Irene
Serie: Camille Verhoeven #1
Uitgavedatum: 2010
Genre:
Uitgever: Xander
Vertaler: Jan Steemers
Pagina's: 400
ISBN13: 9789401603096

Het leven van commandant Verhoeven is perfect: hij is gelukkig getrouwd en zijn vouw Irene is in verwachting van hun eerste kind. Deze roze wolk wordt op gruwelijke wijze doorbroken als Irene wordt vermoord. Wie is er zo geschift een zwangere vrouw te vermoorden? Verhoeven gaat op onderzoek uit en raakt verstrikt in een zeer persoonlijke strijd met de moordenaar. En wie zal er winnen?

Recensie JK:
Irene
is een meesterlijke thriller. Een uitstekend verhaal, heel goed opgebouwd, prachtige personages. Het is goed en spannend van begin tot eind, met als hoogtepunt het memorabele slotgedeelte.
Lees meer


Andere boeken in de serie:
1,039 reviews on Goodreads
6,651 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.93

Alex – Pierre Lemaitre

AlexTitel: Alex
Serie: Camille Verhoeven #2
Uitgavedatum: 4 december 2013
Genre:
Uitgever: Xander
Vertaler: Roelien Vermaant
Pagina's: 314
ISBN13: 9789401601696

De huiveringwekkende thriller Alex opent met de schokkende ontvoering en marteling van Alex Prévost. Ze wordt op straat in Parijs in elkaar geslagen en afgevoerd in een witte bestelbus. Haar kidnapper lijkt uit op maar één ding: Alex langzaam en lijdend zien sterven. Alex oogverblindend mooi, vindingrijk en met een volstrekt eigen moraal blijkt geen gewoon slachtoffer Commandant Camille Verhoeven heeft geen enkel aanknopingspunt, geen verdachte en geen spoor. Alleen een snel afnemende hoop. De eigenzinnige Verhoeven en zijn ploeg leveren een strijd tegen de klok. En Verhoeven wordt om geheel eigen redenen door dit misdrijf diep geraakt. Over het raadsel van Alex tast hij tot het laatste moment in het duister in deze superieure whydunnit.

Recensie JK:
De plot in Alex is bijzonder goed uitgewerkt. Het heeft alle trekjes van een politiethriller maar het is veel meer dan dat. Het is het verhaal van een verrot leven, van iemand die op jonge leeftijd al geestelijk en fysiek zwaar is mishandeld, maar niet zo zwaar dat de veroorzakers aan de wraak kunnen ontkomen. Weer een meesterstuk van Lemaitre!
Lees meer


Andere boeken in de serie:
1,798 reviews on Goodreads
12,187 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.05

Rosy – Pierre Lemaitre

Titel: Rosy
Serie: Camille Verhoeven #3
Uitgavedatum: 22 april 2015
Genre:
Uitgever: Xander
Vertaler: Jan Steemers
Pagina's: 185
ISBN13: 9789401604260

Wie commandant Camille Verhoeven ontmoet, vergeet hem nooit meer. Veertig jaar, slecht één meter vijfenveertig. Klein, kaal en knokig, loopt met een zware pas. Ongeduldig, afstandelijk, altijd berekenend en scherp als een mes. Zijn verschijning en zijn talent dwingen direct ieders respect af. Dankzij sluwe methodes, eigenzinnige tactieken en een getraind team is hij toch keer op keer succesvol. In Rosy ontmoet Verhoeven de eenzame mislukkeling Jean Garnier, het brein achter een dodelijk plan. Zeven bommen verspreid over Parijs zullen binnen zeven dagen afgaan. Verhoeven staat voor een groot dilemma: vormt de verwarde Jean een bedreiging voor de nationale veiligheid of is het een zielige prutser die teveel televisieseries heeft gekeken?

Recensie JK:
Rosy
is een klein maar fijn verhaal. Minder bijzonder en stukken minder spannend dan de voorgaande twee delen in de reeks. En toch zullen de liefhebbers van zijn werk, waartoe ik mezelf reken, weer voldoende aan hun trekken komen.
Lees meer


Andere boeken in de serie:
180 reviews on Goodreads
1,473 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.58

Camille – Pierre Lemaitre

Titel: Camille
Serie: Camille Verhoeven #4
Uitgavedatum: 30 juli 2014
Genre:
Uitgever: Xander
Vertaler: Jan Steemers
Pagina's: 304
ISBN13: 9789401602556

Na de onverwachte dood van zijn vrouw wordt rechercheur Camille Verhoeven opnieuw verliefd. Zijn vriendin Anne, een mooie brunette met groene ogen en kuiltjes in haar wangen, is getuige van een gewapende overval op een juwelierszaak. Hevig verminkt en zwaargewond belandt Anne in het ziekenhuis.
Verhoeven neemt zich voor er alles aan te doen de brute misdadigers te vinden en te straffen. Door zijn relatie met Anne mag Verhoeven de zaak niet op zich nemen, maar als ze opnieuw bedreigd wordt, kan hij zich niet langer afzijdig houden.
De misdadigers op hun beurt lijken slechts een doel te hebben: Anne vermoorden. Zal Verhoeven weer een geliefde verliezen?

Recensie JK:
Het verhaal in Camille is niet zo sterk als in eerdere delen van de reeks. Stilistisch is het nog steeds prachtig, de personages worden aardig neergezet maar ontwikkelen zich niet door. Het verhaal blijft na een veelbelovende start te lang kabbelen.
Lees meer


Andere boeken in de serie:
400 reviews on Goodreads
3,101 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.82
Spring naar toolbar