Twee zomers

Titel: Twee zomers
Serie: Chantal Zwart #1
Uitgavedatum: 2008
Genre:
Uitgever: The House of Books
Pagina's: 340
ISBN13: 9789044323351

De achtentwintigjarige Chantal Zwart is verslag-geefster en presentatrice bij France Inter, een gerenommeerd radiostation in Parijs. Nadat haar vriend, die tevens Chantals baas is, haar laat barsten, wil ze maar één ding: wég!
Ze gaat werken voor een regionale zender in de Limousin, vierhonderd kilometer ten zuiden van Parijs. Vanaf de eerste dag is ze de ster van de nieuwsredactie. Haar nieuwe leven loopt voor-spoedig, zeker wanneer Chantal haar droomhuis vindt.
In Monteil, een gehucht van vijf huizen dat gele-gen is op een plateau, staat een bescheiden landhuis. In de voortuin bloeit een appelboom. Vanuit de achtertuin is het uitzicht adembenemend. De vraagprijs valt mee. Te mooi om waar te zijn. Is er iets mis met het huis… of met Monteil?


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
12 reviews on Goodreads
128 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.62

Blind vertrouwen

Titel: Blind vertrouwen
Serie: Chantal Zwart #2
Uitgavedatum: 2009
Genre:
Uitgever: The House of Books
Pagina's: 351
ISBN13: 9789044322668

De dertigjarige Chantal Zwart is journaliste bij RLP, een radiostation in Midden-Frankrijk. Op een ochtend is de Nederlander Peter Versloot haar interviewgast. Samen met de jonge, zeer aantrekkelijke Tamara bewoont de oud-zakenman een landgoed bij het dorp Rebeyrat. Versloot heeft een boek over zijn leven in Frankrijk geschreven, waarvan nu ook een Franse vertaling op de markt zal komen. Chantal ergert zich aan de arrogante Peter en nog meer aan zijn boek, waaruit weinig respect voor de lokale bevolking spreekt. Wanneer ze er tijdens de uitzending een passage uit voorleest, horen de inwoners van Rebeyrat hoe de schrijver over hen denkt. Na de eerste woede en verbijstering is voor hen één ding duidelijk: dit boek mag nóóit verschijnen. Welke middelen daarvoor ook moeten worden ingezet.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
9 reviews on Goodreads
110 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.47

Een echte vrouw

Titel: Een echte vrouw
Serie: Chantal Zwart #3
Uitgavedatum: 2010
Genre:
Uitgever: The House of books
Pagina's: 381
ISBN13: 9789044325843

Een mistige avond in een voorstadje van Limoges. Tijdens het uitlaten van zijn hond wordt Christophe Bourdes, baas van Radio Limousin Populaire, doodgereden. De politie gaat uit van een ongeluk en zoekt de voortvluchtige bestuurder. De jonge journaliste Chantal Zwart heeft haar twijfels en start haar eigen onderzoek. Wanneer ze in het verleden van haar chef duikt, stuit ze op een ander onopgehelderd sterfgeval. Chantals speurtocht leidt naar een streng katholiek jongensinternaat waar destijds een medescholier van Christophe onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
20 reviews on Goodreads
195 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.59

Nacht in Parijs

Titel: Nacht in Parijs
Serie: Chantal Zwart #4
Uitgavedatum: 2012
Genre:
Uitgever: The House of Books
Pagina's: 368
ISBN13: 9789044333701

Chantal Zwart geniet in Parijs van de vrijheid die het leven als freelance journaliste haar biedt. Op een nacht krijgt ze een telefoontje van Naomi. Ze is in Parijs meegegaan met een aantrekkelijke Fransman, die dezelfde avond nog aan een hartaanval is bezweken. In paniek heeft ze het op een lopen gezet. Wanneer Chantal erachter komt dat de man een bekende politicus is, gaan alle alarmbellen rinkelen. Dit is groot nieuws en zij krijgt de primeur op een presenteerblaadje. Ze vindt het huis waar Naomi die fatale nacht heeft doorgebracht, maar het lijk is verdwenen. In haar zoektocht naar de waarheid raakt Chantal verstrikt in een web van intriges, leugens en harde criminaliteit…


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
30 reviews on Goodreads
249 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.44