Jachtveld

Titel: Jachtveld
Serie: Jack Reacher #1
Uitgavedatum: 1997
Genre:
Uitgever: Luitingh - Sijthoff
Pagina's: 397
ISBN13: 9789024521944

Margrave, Georgia. Op een eenzame landweg wordt een man doodgeschoten. Op een kalme zondagochtend worden de commissaris van politie en zijn vrouw afgeslacht. Vlak daarna verdwijnt de bankmanager spoorloos... De verdachte is Jack Reacher, een buitenstaander op doorreis. Maar Reacher is niet de eerste de beste landloper. Als voormalig lid van de militaire politie is hij getraind om snel te denken en nog sneller te handelen. Hij heeft geleegd met en gejaagd op het ergste uitschot dat er bestaat: de harde jongens uit het Amerikaanse leger die het verkeerde pad op zijn gegaan. Nu wordt er op Reacher zelf gejaagd. Door de politie, die niet gelooft dat hij onschuldig is, en door een ploeg vrijwel onzichtbare, maar uiterst efficiënte moordenaars...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
14,111 reviews on Goodreads
321,038 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.08
Share

Lokaas

Titel: Lokaas
Serie: Jack Reacher #2
Uitgavedatum: 2011
Genre:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 372
ISBN13: 9789024540372

Chicago. Tijdens een doelloze wandeling ontmoet Jack Reacher een aantrekkelijke, manke jonge vrouw die worstelt met een kruk en een pakket van de stomerij. Reacher helpt een handje, maar als ze zich omdraaien kijken ze recht in de loop van twee revolvers. Drieduizend kilometer later zitten ze vast in een geheim kamp in het uitgestrekte noorden van Montana. De vrouw zegt dat ze Holly Johnson heet en een FBI-agente is. Holly heeft lef, ze is sterk, maar de doorgewinterde Reacher voelt dat er meer achter steekt. Bovenal beseft hij dat ze - op hun verre, afgelegen bestemming - een team moeten worden en elkaar moeten vertrouwen om te overleven...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
6,284 reviews on Goodreads
146,504 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.07
Share

Tegendraads

Titel: Tegendraads
Serie: Jack Reacher #3
Uitgavedatum: 1998
Genre:
Uitgever: Luytingh
Pagina's: 400
ISBN13: 9789024528431

Jack Reacher is niet blij als privé-detective Costello komt rondneuzen om informatie over hem in te winnen. De voormalige militaire politieman graaft zwembaden in Key West, en omdat hij zich geen moeilijkheden op de hals wil halen, houdt hij zijn identiteit geheim.

Maar als Reacher even later Costello dood en met afgesneden vingertoppen vindt, beseft hij dat het tijd is om op te stappen.

Twee vragen zitten hem dwars: wie is Costello's werkgever, de geheimzinnige mevrouw Jacob? En wat is de link met Hook Hobie, de valse ritselaar van een kantoor in Wall Street?

Als Reacher het spoor volgt en er opeens een vrouw uit Reachers eigen woelige verleden opduikt met een sleutel, wordt het hem duidelijk dat de inzet hoog is: de brood winning van een hele gemeenschap.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
4,979 reviews on Goodreads
126,437 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.11
Share

De bezoeker

Titel: De bezoeker
Serie: Jack Reacher #4
Uitgavedatum: 2004
Genre:
Uitgever: Luitingh ~ Sijthoff
Pagina's: 367
ISBN13: 9789024538607

Sergeant Amy Callan en luitenant Caroline Cooke hebben veel gemeen. Beiden zijn ambitieuze carrièrevrouwen. Beiden zijn het slachtoffer van ongewenste intimiteiten. Beiden worden gedwongen ontslag te nemen bij het leger: weggepest.
En... beiden zijn nu dood.

Jack Reacher kende de vrouwen niet goed genoeg om zich in de zaak te verdiepen. Maar wanneer de FBI met een daderprofiel komt dat in zijn richting wijst, is er voor Jack maar één mogelijkheid: uitzoeken hoe de twee vrouwen aan hun eind zijn gekomen, door wie en waarom...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
4,712 reviews on Goodreads
109,233 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.12
Share

Brandpunt

Titel: Brandpunt
Serie: Jack Reacher #5
Uitgavedatum: 2001
Genre:
Uitgever: Luitingh ~ Sijthoff
Pagina's: 381
ISBN13: 9789024538782

Liften is een onzekere manier van reizen. Bij meer dan veertig graden zijn weinig mensen geneigd om je te laten instappen. Dat is de conclusie van Jack Reacher, verloren in de moordende zomerhitte van Texas. Het laatste waarover hij zich zorgen maakt is wie hem zal oppikken.

Maar Reacher had nooit verwacht dat iemand als Carmen zou stoppen. Ze is alleen en rijdt in een Cadillac. Ze is mooi, jong en rijk. Ze heeft een dochtertje dat wordt bespied. En een man die in de gevangenis zit. Een man die haar in elkaar slaat zodra hij eruit komt. Die haar misschien wel zal vermoorden.

Moeilijkheden zijn Reacher niet vreemd. En op Carmens afgelegen ranch in Echo County zijn er meer dan genoeg: leugens, racisme, vooroordelen, haat en moord. Maar Reacher weet waar hij staat. Haar familie is vijandig. De politie is niet te vertrouwen. De advocaten weigeren hulp. Wie zal de zaken rechtzetten als Jack Reacher het niet doet?


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,950 reviews on Goodreads
95,125 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.04
Share

Buitenwacht

Titel: Buitenwacht
Serie: Jack Reacher #6
Uitgavedatum: 2002
Genre:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 384
ISBN13: 9789024542048

Jack Reacher, de loner zonder baan, zonder paspoort en zonder adres, wordt door de aantrekkelijke M.I. Froelich - roepnaam Froelich - benaderd. Froelich is sinds kort hoofd van de Secret Service. En ze heeft een probleem: iemand dreigt de Amerikaanse vicepresident te vermoorden. Reacher wil haar wel helpen en treedt in dienst van de Secret Service. Reacher valt er uit de toon. Instinctief verzet hij zich tegen de bureaucratie en de vooroordelen die er gemeengoed zijn. Reachers boerenslimheid, ruwe charme en eigengereidheid passen helemaal niet bij de starre organisatie. Maar tegen een sluipmoordenaar zonder gezicht komen ze buitengewoon goed van pas.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,320 reviews on Goodreads
106,833 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.16
Share

Spervuur

Titel: Spervuur
Serie: Jack Reacher #7
Uitgavedatum: 2003
Genre:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 383
ISBN13: 9789024543885

Vergeet niet en vergeef niet. Dat is het motto van Jack Reacher. Quinn was een van de ergste schoften met wie hij te maken heeft gehad. Gelukkig is Quinn dood - dat weet Reacher zeker. Totdat hij een glimp van hem opvangt, in een limousine voor het concertgebouw van Boston. Kort daarop verijdelt Reacher een brute ontvoering in de buurt van Boston. Om een doodsbange jongen te redden neemt hij het recht in eigen hand. Het loopt uit op een fatale schietpartij. Is Reacher de weg kwijt? Heeft het zien van Quinn hem uit balans gebracht?


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,776 reviews on Goodreads
90,748 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.13
Share

De vijand

Titel: De vijand
Serie: Jack Reacher #8
Uitgavedatum: 2004
Genre:
Uitgever: Luitingh
Pagina's: 394
ISBN13: 9789024530861

31 december 1989. een generaal wordt dood aangetroffen in een bordeel. Een delicate zaak. Majoor Jack Reacher, die nergens van opkijkt, krijgt de opdracht ervoor te zorgen dat de situatie voor het leger 'onder controle' blijft. Reacher komt er niet alleen al snel achter dat die overledene op weg was naar een zeer geheime bijeenkomst, maar bovendien dat er op 29 december tientallen ervaren MP's van hun basis zijn overgeplaatst. Wat wil de legertop geheimhouden?


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,811 reviews on Goodreads
134,630 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.17
Share

Voltreffer

Titel: Voltreffer
Serie: Jack Reacher #9
Uitgavedatum: 2006
Genre:
Uitgever: Poema Pocket
Pagina's: 351
ISBN13: 9789024556762

In een Amerikaanse stad worden op klaarlichte dag vijf mensen doodgeschoten. Het kost de politie weinig moeite om de dader te achterhalen, want de scherpschutter heeft onmisbare aanwijzingen achtergelaten. Al enkele uren na de zinloze slachting is James Barr gearresteerd, en de waterdichte bewijzen tegen deze ex-militair zijn een schoolvoorbeeld van effectief politiewerk. Maar Barr weigert te praten, en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: 'Haal Jack Reacher.' Reacher is een knappe, intelligente en keiharde ijzervreter, die een kleurrijke militaire loopbaan achter de rug heeft. Nu zwerft hij rond, zonder vast adres. Het lukt Barrs advocaat dan ook niet om hem te traceren - maar dat hoeft ook niet. Reacher is zelf al op weg naar Barr. Waarom heeft Barr om hem gevraagd? Denkt hij dat Reacher zijn onschuld kan aantonen? Heeft deze kristalheldere zaak toch nog een onvermoede kant?


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
4,157 reviews on Goodreads
115,697 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.24
Share

Bloedgeld

Titel: Bloedgeld
Serie: Jack Reacher #10
Uitgavedatum: 2006
Genre:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 399
ISBN13: 9789024553952

De welgestelde Edward Lane heeft de tijd mee: zijn privéleger van oud-mlitairen wordt overal ter wereld ingehuurd. Maar als zijn vrouw en kind worden ontvoerd, helpt vuurkracht niet om ze heelhuids terug te krijgen. Gelukkig weet Lane precies wie hij nodig heeft om de ontvoerders te laten boeten: Jack Reacher. Ex-militair Jack Reacher is een expert in het traceren van mensen. Maar deze ontvoeringszaak loopt niet zoals hij wil: drie keer betaalt Lane het gevraagd losgeld, en telkens vist Reacher achter het net bij de overhandiging. En de ontvoerden worden niet vrijgelaten. Als een onderzoek vastzit, moet je alles overdoen, weet Reacher. Helemaal vanaf het begin, in bloed, zweet en tranen. Maar langzaamaan beseft Reacher dat Lane iets verbergt. Iets vuils. Iets groots... En Jack Reacher zit er tot over zijn oren in.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,467 reviews on Goodreads
83,767 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.19
Share