Eva’s oog – Karin Fossum

Titel: Eva's oog
Serie: Konrad Sejer #1
Uitgavedatum: May 24th 2005
Genre:
Uitgever: Ambo
Vertaler: Annemarie Smit
Pagina's: 286
ISBN13: 9789085490166

Als de schilderes Eva Magnus en haar dochtertje Emma langs een rivier wandelen en het lichaam van een man in het water aantreffen, krijgt het leven van de alleenstaande moeder een tragische wending. Alle sporen van deze moord en die op de prostituee Maja, enkele dagen eerder, leiden immers naar Eva. De manier waarop ze geprobeerd heeft haar geldzorgen te verlichten, dreigt haar leven te verwoesten. Ze neemt steeds weer verkeerde beslissingen, waarbij de zorg voor haar dochtertje, haar strijd tegen de armoede en haar zoektocht naar rechtvaardigheid de belangrijkste drijfveren zijn. Net als de aantrekkingskracht van veel geld, die het maken van juiste keuzes extra bemoeilijkt...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
481 reviews on Goodreads
4,502 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.56

Kijk niet achterom – Karin Fossum

Titel: Kijk niet achterom
Serie: Konrad Sejer #2
Uitgavedatum: May 24th 2005
Genre:
Uitgever: Manteau / Anthos
Vertaler: Annemarie Smit
Pagina's: 312
ISBN13: 9789085490173

Een zesjarig meisje wordt vermist. Ze heeft zich laten overhalen om mee te rijden met een vreemde jongeman in een bestelwagen. Even later vindt de politie bij een bosmeertje het dode lichaam van de vijftienjarige Annie Holland. Ze werd toegedekt met een windjack, maar is daaronder volledig naakt. Annie was een knappe meid, op wie veel mannelijke buren blijkbaar een oogje hadden. Ze had echter verkering met Halvor, een stille jongen, wat ouder dan zij. Volgens Halvor was Annie het laatste halfjaar heel erg veranderd: ze leefde teruggetrokken en was zwaarmoedig geworden.
In een dorpsgemeenschap waar iedereen elkaar kent, gaan achter schijnbaar normale gezinsverhoudingen duistere geheimen schuil. Stukje bij beetje legt inspecteur Sejer de feiten bloot.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
692 reviews on Goodreads
9,363 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.79

Wie de wolf vreest – Karin Fossum

Titel: Wie de wolf vreest
Serie: Konrad Sejer #3
Uitgavedatum: May 24th 2005
Genre:
Uitgever: Anthos
Vertaler: Annemarie Smit
Pagina's: 350
ISBN13: 9789085490180

Een psychiatrisch patiënt, die ervan verdacht wordt een oude vrouw met een bijl te hebben vermoord, wordt tijdens een bankoverval als gijzelaar meegenomen door de overvaller. Ze vluchten het bos in en verschansen zich in een oude, vervallen hut, waar ze erg afhankelijk van elkaar worden. Beide mannen zijn - ieder op zijn eigen manier - erg gevaarlijk. Wanneer ook nog een twaalfjarig jongetje uit een kindertehuis bij de zaak betrokken blijkt te zijn, dringt het langzaam tot inspecteur Konrad Sejer door welk drama zich daar in het bos afspeelt...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
355 reviews on Goodreads
5,484 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.77

De duivel draagt het licht – Karin Fossum

Titel: De duivel draagt het licht
Serie: Konrad Sejer #4
Uitgavedatum: May 24th 2005
Genre:
Uitgever: Anthos
Vertaler: Annemarie Smit
Pagina's: 280
ISBN13: 9789085490197

Een vrouw van een jaar of zestig komt verward het politiebureau binnen om iemand als vermist op te geven. Ze komt niet goed uit haar woorden, maar de politie vermoedt dat het om haar man gaat. De mogelijk licht demente vrouw wordt gerustgesteld en weer naar huis gestuurd. In haar kelder houdt zij echter iemand gevangen: een jongen die geprobeerd heeft in te breken, maar daarbij van de keldertrap is gevallen en zijn rug heeft gebroken. Ze heeft de jongen in haar macht en doet niets om hem te redden, behalve dan haar, vergeefse bezoek aan het politiebureau...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
369 reviews on Goodreads
5,211 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.74

De Indiase bruid – Karin Fossum

Titel: De Indiase bruid
Serie: Konrad Sejer #5
Uitgavedatum: 2002
Genre:
Uitgever: Anthos
Vertaler: Annemarie Smit
Pagina's: 325
ISBN13: 9789085490203

De bedachtzame vrijgezel Gunder Jomann gaat op reis naar India om er een vrouw te leren kennen. Zijn oog valt op Poona. Zij is serveerster in een restaurant waar hij elke dag gaat eten om haar te kunnen zien. Halverwege de vakantie trekt hij zijn stoute schoenen aan en vertelt hij haar de reden van zijn bezoek. Er groeit direct een diepe genegenheid tussen beiden en enkele dagen later trouwen ze. Gunder Jomann reist na het huwelijk naar huis om alles in gereedheid te brengen voor haar komst, twee weken later, naar het kleine Noorse dorpje Elvestad. Poona verschijnt echter niet op de luchthaven op de afgesproken dag. Een dag later wordt inspecteur Sejer geconfronteerd met het afschuwelijk toegetakelde lijk van een vrouw…


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
586 reviews on Goodreads
6,207 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.80

Zwarte seconden – Karin Fossum

Titel: Zwarte seconden
Serie: Konrad Sejer #6
Uitgavedatum: May 24th 2005
Genre:
Uitgever: Manteau / Anthos
Vertaler: Annemarie Smit
Pagina's: 292
ISBN13: 9789085490210

Negen dagen voor haar tiende verjaardag verdwijnt Ida Joner. Zelfs haar fiets wordt niet teruggevonden. Helga Joner beleeft de nachtmerrie van alle moeders. Haar dochter Ida gaat even naar de kiosk om een tijdschrift over paarden en wat kauwgum te kopen. Ze komt niet terug. Negen dagen later wordt het meisje langs de kant van de weg gevonden, gekleed in een wit nachthemd en zorgvuldig in een deken gewikkeld. Konrad Sejer staat voor een lang en moeizaam onderzoek. Er is geen motief, geen logische verklaring. Maar door zijn mensenkennis, zijn sympathie voor zowel het slachtoffer als de dader, en door zijn directe manier van communiceren weet hij de zaak naar een ontknoping te leiden.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
365 reviews on Goodreads
4,891 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.82

De moord op Harriet Krohn – Karin Fossum

Titel: De moord op Harriet Krohn
Serie: Konrad Sejer #7
Uitgavedatum: Mei 2005
Genre:
Uitgever: Anthos
Vertaler: Annemarie Smit
Pagina's: 264
ISBN13: 9789085490159

De veertigjarige Charlo Torp zit diep in de put. Zijn vrouw is overleden aan leukemie, hij is al twee jaar werkloos, heeft een speelschuld en hij heeft weinig contact met zijn tienerdochter. Hij is ervan overtuigd dat het meeste wel weer goed komt, als hij er financieel maar weer bovenop komt. Hij moet dus iets doen met zijn leven.
Om zijn schulden te kunnen afbetalen berooft hij een oudere vrouw. Maar er gaat iets fout, de vrouw wordt vermoord. Het boek volgt Charlo, zijn gedachten en gevoelens over wat hij heeft gedaan en het leven dat zich voor hem lijkt te openen. Dan verschijnt Fossums held Konrad Sejer op het toneel.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
221 reviews on Goodreads
1,486 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.24

Een andere voorkeur – Karin Fossum

Titel: Een andere voorkeur
Serie: Konrad Sejer #8
Uitgavedatum: 2008
Genre:
Uitgever: Anthos
Vertaler: Annemarie Smit
Pagina's: 239
ISBN13: 9789041413994

Tijdens een zondagse wandeling vindt een echtpaar, Reinhardt en Kristine, het ontzielde lichaam van een jongetje, alleen gekleed in een shirt. Voor de politie arriveert maakt Reinhardt met zijn gsm foto's van het slachtoffer en shockeert daarmee zijn vrouw. Het politie-onderzoek leidt inspecteur Konrad Sejer naar het pedofiele milieu. Dan verdwijnt er weer een jongetje. In Een andere voorkeur schetst Fossum een beklemmend beeld van de man die deze gruweldaden op zijn geweten heeft, en zet ze deze eenling neer in al zijn naaktheid: een man die jarenlang vocht tegen zijn seksuele neigingen, tot hij geen weg terug meer zag. Een andere voorkeur is de achtste thriller van Karin Fossum met de bedaarde en sympathieke inspecteur Konrad Sejer in de hoofdrol. Ook dit boek wordt gekarakteriseerd door de wil om de gecompliceerde gronden waarop menselijk handelen is gebaseerd, te begrijpen. Daarbij schuwt Karin Fossum geen enkel taboe en weet zij op een invoelende manier het onuitsprekelijke inzichtelijk te maken.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
316 reviews on Goodreads
3,601 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.77

Kwade wil – Karin Fossum

Titel: Kwade wil
Serie: Konrad Sejer #9
Uitgavedatum: Oktober 2009
Genre:
Uitgever: Manteau
Vertaler: Annemarie Smit
Pagina's: 200
ISBN13: 9789022323885

Ze zijn al vrienden sinds ze kleine jongens waren. De geslaagde en charmante Axel Friman is de vanzelfsprekende leider, de slordige Philip Reilly is de filosoof van de drie met zijn eeuwige citaten uit de Koran, terwijl de kleine, tengere Jon Moreno alleen maar voorzichtig is en last heeft van zijn zenuwen. Tijdens een tocht naar een vakantiehuisje aan een meer valt Jon uit de roeiboot en verdrinkt.De andere twee jongens doen niets om hem te redden. Is het gewoon een ongeluk of zit er meer achter? Vlak daarna vindt iemand het lijk van een andere jongen, ook in een meer. Is de jongen verdronken of is hij het slachtoffer van een misdrijf? Rechercheurs Sejer en Skarre hebben nauwelijks aanknopingspunten behalve de vraag: waarom zou iemand twee zulke schuchtere jongens dood willen?


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
279 reviews on Goodreads
2,814 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.60

De waarschuwer – Karin Fossum

Titel: De waarschuwer
Serie: Konrad Sejer #10
Uitgavedatum: Augustus 2010
Genre:
Uitgever: Anthos
Vertaler: Annemarie Smit
Pagina's: 265
ISBN13: 9789022325254

Wanneer een jong echtpaar hun baby doordrenkt met bloed in de kinderwagen vindt, is dit het begin van een reeks afschuwelijke, misselijkmakende gebeurtenissen die de inwoners van een Noors stadje treft.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
417 reviews on Goodreads
4,121 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.70
Spring naar toolbar