Bazarow en De Leesclub van Alles samengevoegd onder de naam Bazarow.com

Vanaf 31 mei 2022 zijn Bazarow en De Leesclub van Alles samengevoegd en gaan verder onder de naam Bazarow.com. Vorige week stopte Bazarow.com als verkopende boekensite. We nemen deze stappen om een aantal redenen. Bazarow was bedoeld als verkopende boekensite om de fysieke boekhandel te ondersteunen. We wilden zo de invloed van de grote internetboekhandels tegengaan. Helaas is het ons technisch niet gelukt om een goede koppeling te maken met de boekhandel zodat de uitlevering ook daadwerkelijk met de fysieke boekhandel zou plaatsvinden. Omdat we ook de komende tijd hier geen oplossing voor zien, hebben we besloten met dit gedeelte van Bazarow te stoppen. We kunnen het niet verantwoorden iedereen nog langer te laten wachten. Dat is slecht voor onze geloofwaardigheid en zo zouden we een concurrent van de fysieke boekhandel worden, en dat was natuurlijk nooit de bedoeling.

Maar Bazarow houdt niet op te bestaan. Bazarow is samengevoegd met recensiesite De Leesclub van Alles. De 16.000 artikelen, interviews, nieuwsberichten en recensies blijven behouden en ook de urls van deze artikelen.
We hebben er ervoor gekozen om door te gaan onder naam Bazarow. Dat is een mooie literaire naam, kort en krachtig. En Bazarow, de opstandige student uit de roman Vaders en zonen van Toergenjev is een van de literaire jeugdhelden van onze hoofdredacteur, Roeland Dobbelaer. De naam De Leesclub van Alles was verwarrend. We zijn natuurlijk geen leesclub in ware zin des woord.

De vernieuwde site krijgt het beste van de twee sites. Dit zijn de (nieuwe) onderdelen op het vernieuwde Bazarow:
• Helder overzicht per categorie (Literatuur, Kunst&Cultuur, Kinderboeken etc.) van de laatste 3 recensies
• De Boekentop 50
• Nieuws (alle nieuwsberichten die de afgelopen jaren op Bazarow verschenen blijven behouden)
• Recensies, interviews en columns (alle artikelen die op DLVA verschenen blijven behouden)
• Ook het tweewekelijkse Bazarow Magazine blijft, net als de dagelijkse wekelijkse themabrieven (Filosofie&Religie, Kinder-&Jeugdboeken, Kunst&Cultuur, Geschiedenis&Archeologie, Young Adult etc.) waarin lezers op de hoogte worden gehouden van de laatste boeken van het genre waar ze graag over lezen.

Link naar het bericht

Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.