Spring naar toolbar

De reis van Syntax Bosselman

De reis van Syntax BosselmanTitel: De reis van Syntax Bosselman
Uitgavedatum: 26 februari 2018
Genre:
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Pagina's: 298
ISBN13: 9789000359158

Verhalen over de slavernij.

Jaren was Nederland trots op wat zijn ondekkingsreizigers in de Gouden Eeuw hebben bereikt. Nu wordt steeds duidelijker hoeveel van die rijkdom is verdiend over de rug van tot slaaf gemaakte mensen. Waarom deed Nederland mee aan de slavernij? Hoe komt dit lelijke stuk uit de geschiedenis zo lang verborgen blijven? En wie waren de hoofdrolspellers?

In dit boek doen Michiel de Ruyter, Jan Pieterszoon Coen en Johan Maurits van Nassau hun verhaal. Maar de echte hoofdpersoon is Syntax Bosselman, die de slavernij aan den lijve ondervond op een plantage in Suriname. In 1883 werd hij met 27 landgenoten naar Amsterdam gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek. Samen met de dertienjarige Kodjo ontdekt hij hoe ingewikkeld het is om zwart te zijn in een land vol witte mensen.

De reis van Syntax Bosselman is een verzameling indrukkwekende geschiedenisverhalen, maar ook een persoonlijk verslag van de zoektocht die Arend van Dam maakte naar de mensen achter de geschiedenis. Met historisch fotomateriaal en illustraties van Alex de Wolf.

Add on Goodreads
21 reviews on Goodreads
76 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.20