Over JK

Welkom op mijn website.

Ik ben Jan Koster. Geboren in 1960, getrouwd, twee volwassen kinderen. Overdag houd ik mij bezig met administratieve en fiscale dienstverlening aan het midden- en kleinbedrijf en particulieren.

Lezen is mijn grootste hobby. Romans, thrillers, non-fictie en boeken met een fantastiek karakter zijn mijn favoriete genres.
Over romans: van alles. De klassieken versmaad ik niet (zoals Mann, Dostojewski), daarom volg ik met grote belangstelling sites als Schwob (http://nl.schwob-books.eu/) en Bananafish (https://bananafish.nl/). Ik hou van de Europese literatuur, van oost tot west, van noord tot zuid, met de meeste focus op de Nederlandse, Vlaamse en Duitse auteurs.
Over thrillers: vooral de Scandinavische schrijvers volg ik, en sommige Britse en Amerikaanse auteurs. Waar ik niet van houd: de actiethrillers die vooral worden beheerst door een teveel aan hoog tempo en een overvloedig aantal lijken. Voor Lee Child met zijn reeks over Jack Reacher maak ik een uitzondering.
Over non-fictie: vooral werken over de eerste helft van de twintigste eeuw, de periode voor, tijdens en vlak na de tweede wereldoorlog. Maar af en toe lees ik ook een boek over economie en een filosofisch werk ga ik ook niet uit de weg.
Over fantastiek werk: zoals fantasy (Terry Pratchett, Douglas Adams, Ursula LeGuin, Roger Zelazny), magisch-realisme (waaronder ik voor het gemak bijvoorbeeld Murakami schaar) en  toekomstromans (zoals Auke Hulst’s Slaap zacht Johnny Idaho).

Ik recenseer onder andere voor Hebban en Leestafel, en als het zo uitkomt op verzoek van auteurs en uitgeverijen.

Andere hobby’s: muziek, wandelen, theater en reizen.

Persoonlijke links:
Werk: http://fintaxservices.nl/
Facebook (persoonijke pagina): https://www.facebook.com/jankoster60
Facebook  (koppeling met deze website): https://www.facebook.com/Jkleest-1196933156988122/
Hebban: https://www.hebban.nl/!/Jan%20Koster?update=1#offset_0 
Goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/26783374-jan-koster
Spotify: jk70960

Share

Geef een reactie