Over

Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Neem gerust de tijd om even rond te kijken. De meeste inhoud bestaat uit recensies (allerlei genres), gedichten, losse blogs en nog veel meer.
Laat gerust weten wat je ervan vindt en als je tips hebt: ik houd mij aanbevolen. Laat een reactie achter op het betreffende bericht!
Meedoen mag, uiteraard! Een gastblog of -recensie, een los artikel of zomaar een bericht: laat het weten, ik zal contact met je opnemen.

Ik ben Jan Koster. Geboren in 1960, getrouwd, twee volwassen kinderen. Overdag houd ik mij bezig met administratieve en fiscale dienstverlening aan het midden- en kleinbedrijf en particulieren.
Lezen is mijn grootste hobby. Literatuur, thrillers, non-fictie en boeken met een fantastiek karakter zijn mijn favoriete genres.

Korte C.V.:
2014-2017: recensent Hebban (verschillende genres), leesclubbegeleider
Van februari 2019 tot en met september 2022 was ik redacteur literatuur bij Bazarow (DLvA).

In de afgelopen jaren heb ik ook voor andere websites, zoals De Leestafel en Boekenbijlage recensies geschreven.

Interesse:
Over romans: van alles. In de afgelopen jaren is mijn aandacht verdeeld over klassieke en moderne literatuur. Ik volg met grote belangstelling sites als Schwob (http://nl.schwob-books.eu/), vanwege hun aandacht voor tot voor kort onontdekte klassiekers.
Over thrillers: vooral de Scandinavische schrijvers volg ik, en sommige Britse en Amerikaanse auteurs. Waar ik niet van houd: de actiethrillers die vooral worden beheerst door hoog tempo en een overvloedig aantal lijken.
Over non-fictie: vooral werken over de eerste helft van de twintigste eeuw, de periode voor, tijdens en vlak na de tweede wereldoorlog. Maar af en toe lees ik ook een boek over economie en een filosofisch werk ga ik ook niet uit de weg.
Over fantastiek werk: zoals fantasy (Terry Pratchett, Douglas Adams, Ursula LeGuin, Roger Zelazny), magisch-realisme (waaronder ik voor het gemak bijvoorbeeld Murakami schaar) en  toekomstromans.

Andere hobby’s: muziek, wandelen, theater en reizen.

Persoonlijke links:
Facebook (persoonlijke pagina):

https://www.facebook.com/jankoster60

Facebook  (koppeling met deze website):

https://www.facebook.com/Jkleest-1196933156988122/

Goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/26783374-jan-koster
Mastodon
Spotify: jk70960

Mail: info@jkleest.nl

 

Share

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

6 gedachten over “Over”

 1. Hallo Jan, wat een indrukwekkende lijst recensies, daar kan ik nog van leren. Ik vond je site doordat ik bezig ben met Tomas Espedal. Ik heb voor Hebban een recensie geschreven over zijn eerste vertaalde boek. Ik doe dit pas anderhalf jaar, voor Hebban en voor mijn eigen blog. Mocht je dat ook eens willen bekijken, van harte welkom!
  Ik wil je graag volgen!

  Beantwoorden
  • Hallo Miriam, bedankt voor je reactie.
   Sinds een paar jaar schrijf ik van vrijwel elk boek dat ik heb gelezen een recensie. Ik zal je toevoegen als abonnee.
   Tomas Espedal is voor mij een zeer aangename verrassing, ik heb zijn eerste boek Tussen april en september hoog op mijn wensenlijst gezet.

   Beantwoorden
 2. dag,
  Ik kom op deze site omdat we morgenavond hier in theetuin ‘Slappeterp’ FRL, een zgn winterjûnennocht hebben waarin gedichten worden voorgedragen met het thema hart en ziel. Ik draag het gedicht van Szymborska voor over de ziel. Leuk om zo je literaire werkzaamheden te bundelen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.