Historische Verhalen. Korte verhalen uit de Middeleeuwen – Paul Christiaan Smis

Historische verhalen uit de middeleeuwen door Paul Christiaan SmisTitel: Historische Verhalen. Korte verhalen uit de Middeleeuwen
Uitgavedatum: June 16th 2018
Genre:
Uitgever: Uitgeverij Historische Verhalen
Pagina's: 314
ISBN13: 9789082642643

Paul Christiaan Smis brengt lang vergeten verhalen terug uit een wereld die wild in beweging was. Hij laat zien hoe rauw het leven kon zijn in de Middeleeuwen, doordrenkt van angst voor ziektes, dood en hogere machten. Niet zonder ironie trekt Smis aan de sluier van ‘goed en kwaad’ die ook toen al lag over het menselijk denken en handelen.

In dit boek ontmoet je een meisje dat stenen sjouwt voor een katapult, een bisschop in een vissersbootje en een zilversmid die worstelt met de liefde. In negenentwintig korte verhalen word je meegenomen door heel Europa, naar Middeleeuwers die – gewild of ongewild – spelers werden in dramatische scènes. De personages groeien in enkele alinea’s uit tot mensen met herkenbare gevoelens. Je ziet ze hopen, bidden en proberen, je ziet ze slagen of falen.

Recensie JK:
Ook deze bundel kent weer veel variatie in onderwerpen en aantrekkelijkheid. Niet alles is boeiend, het meeste gelukkig wel. Er is één constante en dat is de aangename stijl van de schrijver.
Lees meer:

Add on Goodreads
6 reviews on Goodreads
12 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.25
Spring naar toolbar