Spring naar toolbar

Gestolen leven – Adam Johnson

Gestolen leven door Adam JohnsonTitel: Gestolen leven
Uitgavedatum: February 1st 2012
Genre:
Uitgever: Bruna
Vertaler: Miebeth van Horn
Pagina's: 488
ISBN13: 9789056723972

Pak Jun Do is de zoon van een verdwenen moeder en een invloedrijke vader die een kamp leidt voor weeskinderen, Langdurige Toekomst. Pak Jun Do proeft daar voor het eerst van de macht, híj selecteert welke kinderen mogen eten en welke worden uitgeleend voor zware fysieke arbeid. Vanwege zijn loyaliteit en scherpe instincten trekt hij al snel de aandacht van regeringsfiguren en dan begint zijn snelle klim op de carrièreladder van het leger, al noemt hij zichzelf ‘een nederig burger van de meest glorieuze natie ter wereld’. Jun Do wordt een professionele kidnapper die, om in leven te blijven, eindeloos moet laveren tussen steeds wisselende regels, willekeurig geweld en de ronduit verbijsterende eisen van de opperheren. Gedreven tot het uiterste neemt hij de verraderlijke rol aan van Kim Jong-il’s rivaal, in een poging de vrouw van wie hij houdt, te redden – Sun Moon, een legendarische actrice ‘zo zuiver, dat ze niet wist hoe stervende mensen eruitzagen’.

Gestolen leven is een voortjagend verhaal, een verhaal over verloren onschuld en een romantische liefdesverhaal in één, en tegelijk een magnifiek portret van een tot nu toe verborgen gebleven wereld: een Noord-Korea vol honger, corruptie en terloopse wreedheid, maar ook vol kameraadschap, gestolen momenten van schoonheid, en liefde. Gestolen leven katapulteert Adam Johnson meteen naar de groep van de grote, hedendaagse schrijvers.

Recensie JK:
Vervreemdend verhaal over een krankzinnig land, ontstellend wreed, telkens weer sta je versteld van wat Adam Johnson je voorschotelt in Gestolen leven. Zelfs al is maar een fractie waar van wat hij schrijft dan is het al te gek voor woorden. Volgens hemzelf zit er meer waarheid in dan verzinsel en dat is nauwelijks voor te stellen. Wat een boek!
Lees meer:

Add on Goodreads
9,744 reviews on Goodreads
82,537 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.07