Heldere mist

Cover van Heldere mistTitel: Heldere mist
Uitgavedatum: June 1st 2018
Genre:
Uitgever: Nieuwe Druk
Pagina's: 248
ISBN13: 9789492020246

Evenals in Moekoesja's Kus neemt Yolande Belghazi-Timman de lezer in Heldere mist mee naar de belevingswereld van een eenling. In poëtisch proza vertelt ze het verhaal van Noor, een jonge vrouw die opgroeit in het Delft van de jaren '60. Tegen de achtergrond van verzuiling en kloof tussen arm en rijk maakt de jeugd zich in rap tempo los van versteende waarden. Noor hoort aanvankelijk nergens bij. Een onzichtbare muur lijkt haar van de anderen te scheiden. Gaandeweg maakt ze een ontwikkeling door van isolement naar het volle leven.
Alle hoofdstukken dragen titels van songs uit die jaren waarmee het boek een bijzonder beeld geeft van de tijdgeest van omwenteling en nieuwe perspectieven.

Heldere mist is een verhaal over teleurstelling en onbegrip, maar vooral over hoop en liefde.

Recensie JK:
Heldere mist is boeiend. Ondanks dat de belevingswereld van een onzeker pubermeisje in de jaren zestig in mijn geval niet bepaald vertrouwd aan kan voelen blijf je doorlezen. Je wilt weten hoe het Noor zal vergaan. Als beloning krijg je op mooie wijze inzicht in de belevingswereld en de ontwikkeling van deze fascinerende hoofdpersoon.
Lees meer

Add on Goodreads
1 reviews on Goodreads
2 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.50
Spring naar toolbar