Heterdaad – Johan Harstad

Titel: Heterdaad
Uitgavedatum: 12 november 2018
Genre:
Uitgever: Podium
Pagina's: 240
ISBN13: 9789057599361

Ter ontspanning begon Johan Harstad nog tijdens het schrijven van 'Max, Mischa & het Tet-offensief' aan een nieuw project. Hij schiep Frode Brandeggen, een fictieve schrijver van een geflopte tweeduizend pagina’s dikke avantgardistische roman die zijn toevlucht zocht in de misdaadliteratuur.

Zowel pastiche op als hommage aan het genre bevat 'Heterdaad' 15 microromans van de hand van Brandeggen over een gelijknamige detective die er een neusje voor heeft áltijd op de juiste plek te zijn als er een misdaad wordt gepleegd. Zonder zich in te spannen lost Heterdaad het ene na het andere mysterie op in verhalen die wars zijn van een ingewikkeld plot. Als tegengewicht hangt aan deze vederlichte vertellingen een even uitvoerig als enthousiast notenapparaat van de hand van de doorgewinterde (fictieve) Duitse annotator Bruno Aigner.

Wat ter ontspanning begon groeide in de handen van de virtuoze Harstad uit tot een buitengewoon komisch en onvergelijkbaar boek dat gegarandeerd op de lachspieren zal werken.

Add on Goodreads
49 reviews on Goodreads
276 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.48
Share