Max, Mischa & het Tet-offensief

Max, Mischa & het Tet-offensief van Johan HarstadTitel: Max, Mischa & het Tet-offensief
Uitgavedatum: Mei 2017
Genre:
Uitgever: Podium
Vertaler: Paula Stevens, Edith Koenders
Pagina's: 1230
ISBN13: 9789057598494

Eens in de zoveel jaar verschijnt er een roman die zó verslavend is dat je er afspraken voor afzegt, uit de trein vergeet te stappen en stiekem iets eerder van je werk vertrekt. Zo’n uitzonderlijke roman schreef Johan Harstad: zijn manier van vertellen maakt dat je niet rust voordat je de laatste pagina hebt omgeslagen.

Max, Mischa & het Tet-offensief is een hypnotiserende vertelling die vele decennia en continenten omspant: van de oorlog in Vietnam en Apocalypse Now tot jazzmuziek, van Mark Rothko en Burning Man tot de aanslag op de Twin Towers.

Podium is bijzonder trots dat wij deze monumentale roman als eerste buitenlandse uitgever kunnen brengen, in een indrukwekkende vertaling van Edith Koenders en Paula Stevens.

Recensie JK:
Max, Mischa & het Tet-offensief kent enkele uitzonderlijk sterke passages, zoals die waarin de toneelregisseur Wohlman wordt afgeschminkt en waardoor de verhouding tussen hem en Max op zijn kop komt te staan, de neergang van de vader van Max die begint als piloot en eindigt in een caravan, de pianolessen die Owen ondergaat bij de gedreven bejaarde leraar Salomon, het ontleden van Wachten op Godot.
Lees meer:

Add on Goodreads
202 reviews on Goodreads
1,394 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.46
Share
Spring naar toolbar