Oryx en Crake

Titel: Oryx en Crake
Serie: MaddAddam #1
Uitgavedatum: May 10th 2003
Genre:
Uitgever: Bert Bakker
Pagina's: 377
ISBN13: 9789035125414

De verteller van Margaret Atwoods onvergetelijke, apocalyptische roman 'Oryx en Crake' noemt zichzelf Sneeuwman. Als het verhaal begint, rouwt hij om het verlies van zijn geliefde Oryx en zijn beste vriend Crake. Hij is alleen overgebleven, en probeert te overleven in een gebied dat ooit door mensen werd bewoond, maar dat inmiddels onbewoonbaar is geworden. Langzaam sterft hij van de honger. Hoe heeft alles zo snel uiteen kunnen vallen? Waarom bezit Sneeuwman niets meer, behalve pijnlijke herinneringen? Op zoek naar antwoorden op zijn vragen onderneemt hij een dubbele reis: naar zijn eigen verleden, en naar de experimentele wereld van Crake - waar het ongeluk van de echte wereld begon. Op indrukwekkende wijze beschrijft Margaret Atwood in 'Oryx en Crake' een onvoorstelbare, maar tegelijk volkomen geloofwaardige wereld, die wordt bewoond door onvergetelijke personages. Met haar vlijmscherpe pen en de haar zo typerende zwarte humor heeft zij met deze schokkende roman niet alleen haar eigen grenzen op indrukwekkende wijze verlegd, maar misschien wel die van de gehele hedendaagse romankunst.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
15,063 reviews on Goodreads
245,665 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.01
Share

Het Jaar van de Vloed

Titel: Het Jaar van de Vloed
Serie: MaddAddam #2
Uitgavedatum: August 30th 2013
Genre:
Uitgever: Prometheus
Pagina's: 832
ISBN13: 9789044612967

De roman Het Jaar van de Vloed schetst een navrant beeld van de lijdzame mens in een wereld die wij maar al te goed herkennen.
De tijden en de soorten zijn in snel tempo veranderd en de sociale samenhang is net zo broos geworden als het milieu. De leider van de Hoveniers van de Heer, een sekte die wordt gekenmerkt door de versmelting van wetenschap en religie en ijvert voor het behoud van elk plantaardig en dierlijk leven, heeft een natuurramp voorspeld die de Aarde voorgoed zal veranderen. Die ramp vindt inderdaad plaats en roeit bijna de gehele mensheid uit. Twee vrouwen overleven het: een jonge trapezedanseres die opgesloten zit in de chique seksclub waarin ze werkt en een Hovenier van de Heer die zichzelf heeft gebarricadeerd in een luxueuze spa waar de meeste schoonheidsmiddeltjes eetbaar zijn. Maar zijn er nog meer overlevenden?
Het Jaar van de Vloed is afwisselend inktzwart, gevoelig, diepzinnig, spannend en verontrustend hilarisch.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
6 reviews on Goodreads
35 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.06
Share

MaddAddam

Titel: MaddAddam
Serie: MaddAddam #3
Uitgavedatum: 2013
Genre:
Uitgever: Prometheus
Pagina's: 443
ISBN13: 9789044624496

Meer dan ooit is de westerse wereld in de ban van de mogelijkheid dat aan ons luxe leven een einde kan komen. Margaret Atwood, een van de grootste en meest gelezen auteurs van onze tijd, geeft ons met MaddAddam haar visie op een bestaan in de zeer nabije toekomst.

Enige tijd nadat een waterloze vloed het grootste deel van de mensheid heeft vernietigd, hebben Toby en Ren hun vriendin Amanda uit handen van zogeheten Painballers gered. Zij leven teruggetrokken in het zwaarbeveiligde leemhuis, waar het leven evenmin eenvoudig blijkt te zijn.
Te midden van allerlei gevaren van buiten moeten zij ook alledaagse gevaren zien te trotseren: culturele verwarring, jaloezie jegens onbereikbare geliefden, en verschrikkelijke koffie.

Met MaddAddam bewijst Margaret Atwood haar grote kwaliteiten en weet ze een vaak onbegrepen literaire genre overtuigend aan een breed publiek te presenteren. Het is een prachtig boek voor haar vele fans, maar ook voor iedereen die soms bang is dat we in de eindtijd leven. MaddAddam is een echte Atwood: geestig, avontuurlijk en romantisch.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
5,651 reviews on Goodreads
70,519 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.00
Share