Steenbloed

Steenbloed van Johan TheorinTitel: Steenbloed
Serie: De vier seizoenen #3
Uitgavedatum: April 15th 2011
Genre:
Uitgever: De Geus
Vertaler: Wendy Prins
Pagina's: 440
ISBN13: 9789044511550

Door de kalksteen op het Zweedse eiland Öland loopt een donkerrode lijn, die door de mannen van de steengroeve ook wel 'de bloedlaag' werd genoemd. In vroeger tijden werd gezegd dat deze rode ader versteend bloed was, dat vloeide bij de strijd tussen trollen en elfen die op de vlakte woonden.

Wendela Larsson groeide op het eiland op en was er als kind van overtuigd dat de brand die hun familieboerderij vernietigde door elfen was gesticht. Nu ze weer op het eiland vlak bij de groeve is komen wonen, wordt de ware toedracht van de brandstichting haar stilaan duidelijk.

Per Morner woont ook bij de groeve en treft zijn vader op een gegeven ogenblik aan, neergestoken, in zijn afgebrande huis. Terwijl de verhalen van brandstichting, moord en wraak de loop van het verhaal bepalen, kleuren de liefde en de romantiek de nieuwe lente op Öland.

Recensie JK:
Schrijftechnisch is het weer prima in orde. Theorin heeft een vrij sobere maar mooie stijl die ook in Steenbloed weer goed uit de verf komt. De sfeertekening is weer uitstekend en de personages worden goed uitgewerkt. Het misdaadelement spreekt tot de verbeelding en dat had wat mij betreft meer mogen worden uitgediept ten koste van sommige niet zo relevante verhaallijnen.
Lees meer:


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
120 reviews on Goodreads
2,137 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.66
Spring naar toolbar