Sint-Psycho – Johan Theorin

Titel: Sint-Psycho
Uitgavedatum: November 2012
Genre: ,
Uitgever: De Geus
Vertaler: Marika Otte
Pagina's: 448
ISBN13: 9789044524239

De psychiatrische kliniek Sint-Patricia, in de volksmond Sint-Psycho genoemd, wordt bewaakt als een gevangenis met een betonnen muur en een elektrisch hek. Op zoek naar een baan solliciteert de negenentwintigjarige Jan Hauger bij de naastgelegen kleuterschool, waar kinderen verblijven van wie de ouders zijn opgenomen in de kliniek. De leiding dient de kinderen via een onderaardse tunnel en een lift naar de kliniek te brengen, zodat ze tijdens speciale bezoekuren hun ouders kunnen zien.
Jan staat bekend als een goede kleuterleider, maar hij draagt ook een geheim met zich mee. Collega Hanna vermoedt dat er meer aan de hand is en ontdekt waarom Jan zo graag in de buurt van Sint-Psycho wil werken. De deuren van Sint-Psycho blijven niet langer gesloten en Hanna ontdekt langzaam maar zeker de waarheid over Jan.

Add on Goodreads
237 reviews on Goodreads
2,474 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.57

Woensdagkind – Peter Robinson

Titel: Woensdagkind
Uitgavedatum: 2008 (oorspronkelijk 1992)
Genre:
Uitgever: A.W. Bruna
Vertaler: Valérie Janssen
Pagina's: 262
ISBN13: 9789022993972

Wanneer twee maatschappelijk werkers op een dag bij Brenda Scupham aankloppen, vermoedt ze niets. Ze beweren dat ze aanwijzingen hebben dat haar dochter Gemma misbruikt wordt en dat ze een onderzoek zijn gestart. Brenda, die zeer geïntimideerd is door de twee gezagdragers, werkt gedwee mee. En zo kan het gebeuren dat op klaarlichte dag de zevenjarige Gemma bij haar moeder wordt weggehaald. Pas als haar dochter de volgende dag niet volgens afspraak wordt teruggebracht, realiseert Brenda zich dat er iets niet in de haak is. Dat ze een verschrikkelijke fout heeft begaan.
Inspecteur Alan Banks leidt het onderzoek, maar wanneer dagen voorbijgaan zonder een teken van leven van Gemma of haar ontvoerders, vreest hij voor haar leven. Om losgeld is het de ontvoerders duidelijk niet te doen, gezien de armoede waarin Brenda leeft. En de laatste tijd zijn er verscheidene ontvoeringen geweest waarbij de kinderen het slachtoffer werden van seksueel misbruik. Of erger nog: geofferd werden tijdens satanische rituelen…

Add on Goodreads
195 reviews on Goodreads
4,165 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.01

De Sirene – Val McDermid

Titel: De Sirene
Serie: Tony Hill & Carol Jordan #1
Uitgavedatum: 26 mei 2007
Genre:
Uitgever: Poema
Vertaler: Sophie Brinkman
Pagina's: 335
ISBN13: 9789024553679

Een seriemoordenaar teistert het Engelse Bradfield. Vier mannen zijn op wrede wijze om het leven gebracht. Vier mannen, die zijn verminkt en gemarteld.
Niets schijnen deze vier slachtoffers met elkaar gemeen te hebben. De angst in Bradfield grijpt om zich heen. Geen man voelt zich nog veilig.
Psycholoog Tony Hill wordt ingeschakeld om de moordenaar te ontmaskeren. Maar Tony heeft zelf al meer dan genoeg problemen...

Recensie JK:
Hoewel een beetje te voorspelbaar en clichématig is De sirene van Val McDermid toch een acceptabele en prettig leesbare thriller.
Lees meer: https://jkleest.nl/2019/01/de-sirene-val-mcdermid/#more-10644

Add on Goodreads
996 reviews on Goodreads
16,199 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.97

Het grofmazige net – Håkan Nesser

Titel: Het grofmazige net
Serie: Commissaris van Veeteren #1
Uitgavedatum: 7 november 2001
Genre:
Uitgever: De Geus
Vertaler: Clementine Luijten
Pagina's: 255
ISBN13: 9789052269177

Op zaterdagochtend ontwaakt Janek Mattias Mitter in zijn appartement. De deur van de badkamer zit op slot. Als hij geen geluiden hoort, opent hij de deur van buitenaf. In de badkuip ligt zijn vrouw Eva. Ze is verdronken. Aan commissaris Van Veeteren verklaart Mitter dat hij zich niets van de voorafgaande nacht kan herinneren. Behalve dat hij en zijn vrouw veel hebben gedronken en de liefde hebben bedreven. Omdat onderzoek verder niets oplevert, blijft Mitter verdachte nummer één. Hij wordt schuldig bevonden en opgesloten in een psychiatrische gevangenis. Korte tijd later is er een tweede dode te betreuren.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
684 reviews on Goodreads
9,076 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.62

Het vierde offer – Håkan Nesser

Titel: Het vierde offer
Serie: Commissaris van Veeteren #2
Uitgavedatum: 21 november 2000
Genre:
Uitgever: De Geus
Vertaler: Clementine Luijten
Pagina's: 272
ISBN13: 9789052269344

Commissaris Van Veeteren is een filosofisch ingestelde liefhebber van klassieke muziek, schaken, literatuur en hij houdt er een Bourgondische levensstijl op na. Hij is gescheiden en heeft een criminele zoon. Van Veeteren is een denker. Net als Maigret is hij minstens zo geïnteresseerd in de motieven van de dader als in het vinden van de dader. In het rustige provinciestadje Kaalbringen worden in korte tijd drie mensen met een bijl vermoord; een makelaar, een junkie en ex-gevangene, en een arts. Waarom juist deze drie mannen? Een team onder leiding van commissaris Van Veeteren wordt op de zaak van De Hakker gezet. Een van de rechercheurs, de aantrekkelijke en ambitieuze Beate Moerk, ontdekt een link tussen de slachtoffers. Maar voor ze haar ontdekking bekend kan maken, verdwijnt ze spoorloos.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
456 reviews on Goodreads
7,583 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.73

De terugkeer – Håkan Nesser

Titel: De terugkeer
Serie: Commissaris van Veeteren #3
Uitgavedatum: 2003
Genre:
Uitgever: De Geus
Vertaler: Clementine Luijten
Pagina's: 287
ISBN13: 9789044503128

Op een augustusmorgen verlaat een moordenaar de gevangenis. Ruim een half jaar later, op een regenachtige dag in april wordt zijn verminkte en half-ontbonden lichaam gevonden. Leopold Verhaven is een oud-atletiekkampioen, die indertijd is ontmaskerd als oplichter en dopinggebruiker. Hij heeft 24 jaar gezeten voor het verkrachten en vermoorden van twee vrouwen. Verhaven heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. Hij had nog maar één doel: wraak nemen op de persoon die verantwoordelijk is voor zijn veroordeling. Maar nu heeft hij zelf het loodje gelegd. Vond iemand dat hij nog niet genoeg gestraft was? Of vreesde iemand Verhavens wraak?


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
295 reviews on Goodreads
5,006 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.72

De vrouw met de moedervlek – Håkan Nesser

Titel: De vrouw met de moedervlek
Serie: Commissaris van Veeteren #4
Uitgavedatum: Mei 2009
Genre:
Uitgever: Uitgeverij De Geus
Vertaler: Clementine Luijten
Pagina's: 288
ISBN13: 9789052269184

Veel heeft ze niet van haar moeder geërfd, behalve een grenzeloze haat jegens een groep mannen en de smeekbede hen te doden. Kort in het nieuwe jaar worden in Maardam twee mannen vermoord aangetroffen. Ze zijn in de borst geraakt en bovendien is hun onderlijf weggeschoten. Commissaris Van Veeteren heeft nauwelijks aanknopingspunten. Vaststaat alleen dat er één dader aan het werk geweest is, vermoedelijk een vrouw die in haar eer is aangetast. Een theorie die Van Veeteren geen stap vooruit brengt


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
301 reviews on Goodreads
4,442 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.80

De commissaris en het zwijgen – Håkan Nesser

Titel: De commissaris en het zwijgen
Serie: Commissaris van Veeteren #5
Uitgavedatum: 2004
Genre:
Uitgever: De Geus
Vertaler: Clementine Luijten
Pagina's: 288
ISBN13: 9789044503111

Uit een zomerkamp van de religieuze sekte Het Reine Leven is een meisje verdwenen, zo meldt een anonieme vrouw telefonisch aan de politie. Als commissaris Van Veeteren in het kamp een kijkje gaat nemen, wordt hij ongastvrij onthaald. De aanbeden leider van de sekte, eerder veroordeeld voor een seksueel delict, maakt geen sympathieke indruk op Van Veeteren. En niemand wil ook maar enige informatie geven.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
292 reviews on Goodreads
3,655 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.70

De zaak van Münster – Håkan Nesser

Titel: De zaak van Münster
Serie: Commissaris van Veeteren #6
Uitgavedatum: December 2012
Genre:
Uitgever: Uitgeverij De Geus
Vertaler: Edith Sybesma
Pagina's: 316
ISBN13: 9789044506976

Het team van inspecteur Münster tast volledig in het duister bij de moord op de oude Waldemar Leverkuhn. Hij lijkt het slachtoffer te zijn van een roofmoord, maar het gebruikte geweld duidt op extreme woede bij de dader. Hiervoor ontbreekt echter elk haatmotief. Münster besluit een beroep te doen op de befaamde intuïtie van commissaris Van Veeteren, die van een jaar verlof geniet. Van Veeteren hoeft maar even te snuiven om zeker te weten dat de zaak stinkt.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
243 reviews on Goodreads
2,514 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.65

Carambole – Håkan Nesser

Titel: Carambole
Serie: Commissaris van Veeteren #7
Uitgavedatum: 2013
Genre:
Uitgever: De Geus, Breda
Vertaler: Edith Sybesma
Pagina's: 315
ISBN13: 9789044531275

Op een regenachtige nacht veroorzaakt de onder invloed rijdende Pieter Clausen een dodelijk ongeluk. Het slachtoffer laat hij langs de kant van de weg liggen. Een paar dagen later ontvangt Clausen een brief waaruit blijkt dat iemand hem heeft herkend en hem geld afhandig wil maken. Clausen is niet van plan om zich te laten afpersen en vermoordt degene die de tas met geld komt halen. Commissaris Reinhart en zijn collega's doen hun best als blijkt dat de vermoorde jongeman Erich van Veeteren is, de zoon van de voormalige commissaris.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
199 reviews on Goodreads
1,942 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.79
Spring naar toolbar