Bloedsteen

Titel: Bloedsteen
Uitgavedatum: 2020
Genre:
Uitgever: The House of Books
Pagina's: 256
ISBN13: 9789044354928

Op een ochtend wordt Ella nietsvermoedend van haar bed gelicht door de politie. Ze wordt verhoord over haar vader, hij zou illegaal goederen van Java naar Nederland hebben gesmokkeld. Als haar vader, die vroeger in een jappenkamp heeft gezeten, in hechtenis overlijdt besluit Ella zelf naar Java af te reizen om in hun familiehuis tot rust te komen. In het huis vindt ze aanwijzingen voor een geheim dat haar vader heeft weten te verbergen. Maar ze is niet de enige die lucht heeft gekregen van de verborgen geschiedenis, want haar verblijf op het eiland neemt een zeer onaangename wending...

Add on Goodreads
20 reviews on Goodreads
129 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.43
Share

Russisch voor beginners

Titel: Russisch voor beginners
Uitgavedatum: Maart 2019
Genre:
Uitgever: Vrijdag
Pagina's: 212
ISBN13: 9789460017766

Om zijn job niet te verliezen, volgt Maarten noodgedwongen een avondopleiding Russisch. Tijdens die lessen ontmoet hij het schijnbaar gelukkig getrouwde koppel Lore en Diederik. Zij volgen de cursus om hun droom waar te maken: een telegeleid bezoek aan de indrukwekkende Kungur-ijsgrotten in Rusland.

Hun leraar is de excentrieke, nationalistische Rus Pavel. Al snel snijden er spanningen door de groep want Pavel heeft een oogje op Lore en ook Maarten zelf valt voor de charmes van de mysterieuze vrouw.

Wanneer Lore en Diederik op grottenavontuur vertrekken, weten ze allemaal dat dit een fataal keerpunt in hun leven zal worden.

Niets is wat het lijkt in deze ingenieus gecomponeerde misdaadroman.

 

Add on Goodreads
172 reviews on Goodreads
853 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.62

Share

De witte kamer

Titel: De witte kamer
Uitgavedatum: Juni 2018
Genre:
Uitgever: Boekerij
Pagina's: 365
ISBN13: 9789022583203

In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Rechercheur Léon Coeur is direct gefascineerd: het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter. Léon is geschorst vanwege een schietincident en moet zich eigenlijk gedeisd houden, maar ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team hem nodig heeft. Hij besluit de hulp in te roepen van zijn nichtje Hanna, die criminologie studeert.

Als blijkt dat de journalist is onderworpen aan een wrede Midden-Oosterse marteltechniek, op-sluiting in een volledig witte kamer, vermoeden ze dat hij te veel wist over de recente terroristische aanslag in Amsterdam. Was hij een complot op het spoor? Zou het kunnen dat de werkelijke dader van de aanslag niet de vluchteling was die samen met de bom tot ontploffing kwam? Stukje bij beetje komen Léon en Hanna dichter bij de angstaanjagende waarheid.

Add on Goodreads
46 reviews on Goodreads
417 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.48
Share

Enter

Titel: Enter
Uitgavedatum: Juni 2017
Genre:
Uitgever: Ambo|Anthos
Pagina's: 320
ISBN13: 9789026338519

Tyler getuigde jaren geleden tegen haar man en woont nu onder een nieuwe naam met dochter Charlie in Amsterdam. Conform de regels van het getuigenbeschermingsprogramma weet niemand over haar vorige leven, haar dochter evenmin.
Als Charlie haar moeders kluis opent, ontdekt ze dat haar vader nog leeft en ze besluit hem te zoeken. Ze maakt een afspraak met iemand die informatie voor haar heeft, maar wanneer ze op de afgesproken plek aankomt wordt ze in een busje getrokken. Op datzelfde moment wordt in Miami een brute aanslag gepleegd.
Zodra Tyler hoort van haar dochters ontvoering en de aanslag probeert ze haar contactpersoon bij het getuigenbeschermingsprogramma te bereiken. De reactie die ze krijgt laat haar achter met nog meer vragen: haar zaak is er niet bekend. Moet ze dan zelfs betwijfelen dat ze ooit in dat programma zat? En wie heeft haar dochter?

Add on Goodreads
45 reviews on Goodreads
378 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.74
Share

De Geur van Sterfelijkheid

Titel: De Geur van Sterfelijkheid
Serie: David Hunter #1
Uitgavedatum: July 4th 2006
Genre:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 352
ISBN13: 9789024554218

Een menselijk lichaam begint vier minuten na overlijden te ontbinden. Het lichaam, ooit de verpakking van het leven, ondergaat zijn laatste metamorfose.
Het begint zichzelf te verteren, en wordt daarna een roerloos feestmaal voor andere organismen. Eerst bacteriën, dan insecten. Vliegen. Eitjes worden gelegd en komen uit. De larven eten van de voedzame kweek en trekken daarna weg.
Ze verlaten het lichaam op ordentelijke wijze, elkaar volgend in een keurige processie die altijd gericht is op het zuiden.
Het is een ongewoon warme dag in juli. Twee jongens, Neil en Sam Yates, volgen een spoor van maden aan de rand van het Farnley-bos, vlak bij het moeras.
Ze doen een verschrikkelijke ontdekking: de resten van Sally Palmer. Ze rennen terug naar hun dorp, naar de nieuwe dokter: David Hunter...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
1,051 reviews on Goodreads
21,684 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.09
Share

Jachtveld

Titel: Jachtveld
Serie: Jack Reacher #1
Uitgavedatum: 1997
Genre:
Uitgever: Luitingh - Sijthoff
Pagina's: 397
ISBN13: 9789024521944

Margrave, Georgia. Op een eenzame landweg wordt een man doodgeschoten. Op een kalme zondagochtend worden de commissaris van politie en zijn vrouw afgeslacht. Vlak daarna verdwijnt de bankmanager spoorloos... De verdachte is Jack Reacher, een buitenstaander op doorreis. Maar Reacher is niet de eerste de beste landloper. Als voormalig lid van de militaire politie is hij getraind om snel te denken en nog sneller te handelen. Hij heeft geleegd met en gejaagd op het ergste uitschot dat er bestaat: de harde jongens uit het Amerikaanse leger die het verkeerde pad op zijn gegaan. Nu wordt er op Reacher zelf gejaagd. Door de politie, die niet gelooft dat hij onschuldig is, en door een ploeg vrijwel onzichtbare, maar uiterst efficiënte moordenaars...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
14,255 reviews on Goodreads
323,824 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.08
Share

Lokaas

Titel: Lokaas
Serie: Jack Reacher #2
Uitgavedatum: 2011
Genre:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 372
ISBN13: 9789024540372

Chicago. Tijdens een doelloze wandeling ontmoet Jack Reacher een aantrekkelijke, manke jonge vrouw die worstelt met een kruk en een pakket van de stomerij. Reacher helpt een handje, maar als ze zich omdraaien kijken ze recht in de loop van twee revolvers. Drieduizend kilometer later zitten ze vast in een geheim kamp in het uitgestrekte noorden van Montana. De vrouw zegt dat ze Holly Johnson heet en een FBI-agente is. Holly heeft lef, ze is sterk, maar de doorgewinterde Reacher voelt dat er meer achter steekt. Bovenal beseft hij dat ze - op hun verre, afgelegen bestemming - een team moeten worden en elkaar moeten vertrouwen om te overleven...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
6,368 reviews on Goodreads
148,305 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.07
Share

Tegendraads

Titel: Tegendraads
Serie: Jack Reacher #3
Uitgavedatum: 1998
Genre:
Uitgever: Luytingh
Pagina's: 400
ISBN13: 9789024528431

Jack Reacher is niet blij als privé-detective Costello komt rondneuzen om informatie over hem in te winnen. De voormalige militaire politieman graaft zwembaden in Key West, en omdat hij zich geen moeilijkheden op de hals wil halen, houdt hij zijn identiteit geheim.

Maar als Reacher even later Costello dood en met afgesneden vingertoppen vindt, beseft hij dat het tijd is om op te stappen.

Twee vragen zitten hem dwars: wie is Costello's werkgever, de geheimzinnige mevrouw Jacob? En wat is de link met Hook Hobie, de valse ritselaar van een kantoor in Wall Street?

Als Reacher het spoor volgt en er opeens een vrouw uit Reachers eigen woelige verleden opduikt met een sleutel, wordt het hem duidelijk dat de inzet hoog is: de brood winning van een hele gemeenschap.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
5,045 reviews on Goodreads
127,996 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.12
Share

De bezoeker

Titel: De bezoeker
Serie: Jack Reacher #4
Uitgavedatum: 2004
Genre:
Uitgever: Luitingh ~ Sijthoff
Pagina's: 367
ISBN13: 9789024538607

Sergeant Amy Callan en luitenant Caroline Cooke hebben veel gemeen. Beiden zijn ambitieuze carrièrevrouwen. Beiden zijn het slachtoffer van ongewenste intimiteiten. Beiden worden gedwongen ontslag te nemen bij het leger: weggepest.
En... beiden zijn nu dood.

Jack Reacher kende de vrouwen niet goed genoeg om zich in de zaak te verdiepen. Maar wanneer de FBI met een daderprofiel komt dat in zijn richting wijst, is er voor Jack maar één mogelijkheid: uitzoeken hoe de twee vrouwen aan hun eind zijn gekomen, door wie en waarom...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
4,757 reviews on Goodreads
110,510 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.12
Share

Brandpunt

Titel: Brandpunt
Serie: Jack Reacher #5
Uitgavedatum: 2001
Genre:
Uitgever: Luitingh ~ Sijthoff
Pagina's: 381
ISBN13: 9789024538782

Liften is een onzekere manier van reizen. Bij meer dan veertig graden zijn weinig mensen geneigd om je te laten instappen. Dat is de conclusie van Jack Reacher, verloren in de moordende zomerhitte van Texas. Het laatste waarover hij zich zorgen maakt is wie hem zal oppikken.

Maar Reacher had nooit verwacht dat iemand als Carmen zou stoppen. Ze is alleen en rijdt in een Cadillac. Ze is mooi, jong en rijk. Ze heeft een dochtertje dat wordt bespied. En een man die in de gevangenis zit. Een man die haar in elkaar slaat zodra hij eruit komt. Die haar misschien wel zal vermoorden.

Moeilijkheden zijn Reacher niet vreemd. En op Carmens afgelegen ranch in Echo County zijn er meer dan genoeg: leugens, racisme, vooroordelen, haat en moord. Maar Reacher weet waar hij staat. Haar familie is vijandig. De politie is niet te vertrouwen. De advocaten weigeren hulp. Wie zal de zaken rechtzetten als Jack Reacher het niet doet?


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,985 reviews on Goodreads
96,266 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.04
Share