Tijdens vakantie gelezen

Na een oorverdovende stilte van ruim twee weken pak ik de draad weer op. In die periode heb ik genoten van een heerlijke vakantie, een week in Lofsdalen, een kleine, afgelegen plaats in Midden Zweden die mij prima is bevallen, gevolgd door een week in Hemsedal, een iets grotere plaats in Noorwegen die het vooral van winters toerisme moet hebben. Maar ook in de zomer heeft het meer dan genoeg te bieden, weet ik uit ervaring, het is niet voor het eerst dat wij daar zijn geweest. Het heeft een schitterende ligging en je kunt er veel (berg)wandelingen maken.
Tussen het heerlijke gesjouw in de bergen en het rondrijden in de omgeving door heb ik nog een en ander kunnen lezen. Minder dan ik mij had voorgenomen omdat het aantal regendagen beperkt was en het te uitnodigend bleek om erop uit te trekken, maar goed; je gaat niet die kant op om vooral lezend de weken door te brengen. Mijn besprekingen zullen nog volgen maar hier alvast een overzicht van de boeken die ik heb gelezen.

Steenbloed van Johan Theorin, deel drie van de vier boeken die zich op het Zweedse Öland afspelen.
Brug naar de hemel van Ken Follett, deel twee in de lijvige Kingsbridge trilogie
Het ondiepe van Nicholas Carr
Kleingoderij van Terry Pratchett, alweer deel dertien van de Schijfwereld reeks
1793 van debutant Niklas Natt och Dag. En wat voor een debuut!

Zoals gezegd kom ik er nog op terug. Inmiddels ben ik begonnen aan Amsterdam – Stockholm van de stabiel presterende Arne Dahl; zijn boeken vallen nooit tegen. En ook dit begint weer veelbelovend!

U hoort nog van mij, tot later!

Share

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

4 gedachten over “Tijdens vakantie gelezen”

    • Ja, zou leuk zijn geweest. Ik heb inderdaad haar foto’s gezien, op heel wat plekken die zij heeft bezocht ben ik in het verleden al geweest. Leuk om dat weer eens terug te zien.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder