November 2018

November: het was een prachtige leesmaand!

Wat heb ik in de afgelopen maand gelezen en welk boek is mijn boek van de maand geworden?

In november heb ik zes romans uitgelezen en één niet voltooid. De meeste daarvan vond ik goed tot zeer goed, het was een heerlijke leesmaand!

Maar ik begin met een boek dat ik niet heb voltooid, Hypnose van Lars Kepler. In het bericht is mijn motivering te lezen.

In november was het eerste boek meteen raak: De pelikaan van Martin Michael Driessen. Een vrij dun boek waarin op het oog niet zo heel veel gebeurt, maar dat is gezichtsbedrog. Het is een roman met veel symboliek en met dramatiek op kleine en grote schaal. Ik wil meer van hem lezen!

De tweede was helemaal een klapper: Alias Grace van Margaret Atwood. In dit prachtige verhaal blijft zij dicht bij de feiten van een oude moordzaak die langere tijd de gemoederen heeft beziggehouden. Bijzonder goed!

Gevolgd door weer een heel bijzonder boek. Over Michael Fehr heb ik ook mijn impressie van het gesprek op Crossing Border weergegeven. Zijn dunne boek Simeliberg is in meerdere opzichten bijzonder, ik heb ervan genoten.

Daarna heb ik De verkeerde vriend gelezen van Gert – Jan van den Bemd, Niet onaardig, maar er had meer in gezeten.

En toen was het weer eens tijd voor een echte klassieker: The great Gatsby van F. Scott Fitzgerald. Het boek behoeft eigenlijk geen toelichting. Knap dat een roman van bijna een eeuw oud nog steeds modern aanvoelt. Ook dit was genieten.

Het klapstuk volgde daarna: De eerste steen van Carsten Jensen. Een grootse (anti-) oorlogsroman in meerdere opzichten gedenkwaardig, hypnotiserend, indrukwekkend en onvergetelijk!

Als je een maand recapituleert waarin je prachtwerken hebt gelezen als Alias Grace, Simeliberg en The great Gatsby en hiertussen niet mijn favoriete boek van de maand zit dan kun je met een gerust hart beweren dat het een prachtige maand is geweest. Alle lof dus voor De eerste steen!

Zie hier links naar eerdere afleveringen.

Share

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder