De Geur van Sterfelijkheid

Titel: De Geur van Sterfelijkheid
Serie: David Hunter #1
Uitgavedatum: July 4th 2006
Genre:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 352
ISBN13: 9789024554218

Een menselijk lichaam begint vier minuten na overlijden te ontbinden. Het lichaam, ooit de verpakking van het leven, ondergaat zijn laatste metamorfose.
Het begint zichzelf te verteren, en wordt daarna een roerloos feestmaal voor andere organismen. Eerst bacteriën, dan insecten. Vliegen. Eitjes worden gelegd en komen uit. De larven eten van de voedzame kweek en trekken daarna weg.
Ze verlaten het lichaam op ordentelijke wijze, elkaar volgend in een keurige processie die altijd gericht is op het zuiden.
Het is een ongewoon warme dag in juli. Twee jongens, Neil en Sam Yates, volgen een spoor van maden aan de rand van het Farnley-bos, vlak bij het moeras.
Ze doen een verschrikkelijke ontdekking: de resten van Sally Palmer. Ze rennen terug naar hun dorp, naar de nieuwe dokter: David Hunter...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
1,051 reviews on Goodreads
21,684 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.09

Het laatste zwijgen (David Hunter, #2)

Titel: Het laatste zwijgen
Serie: David Hunter #2
Uitgavedatum: 2007
Genre:
Uitgever: Sijthoff
Pagina's: 352
ISBN13: 9789024554317

Bij de juiste temperatuur brandt alles. Hout. Kleding. Mensen. Menselijk weefsel vliegt bij 250 graden Celsius in brand. De huid wordt zwart en barst. Het onderhuidse vet wordt vloeibaar, als vet in een hete pan. Gevoed door het vet, begint het lichaam te branden. De armen en benen vatten als eerste vlam, de organen zijn als laatste aan de beurt. Maar botten zijn een ander verhaal. Botten kunnen koppig weerstand bieden. Zelfs als de koolstof erin is opgebrand, als het bot zo doods en levenloos als puimsteen is, behoudt het nog zijn vorm.
Op Runa, een afgelegen eilandje in de Buiten-Hebriden, wordt in een oude cottage een verbrand lichaam gevonden. Een hand en beide voeten zijn nauwelijks door vuur aangetast, maar voor het overige ligt er niets dan as, wat zwarte botten en een kapotte schedel. Moord? Een ongeval? David Hunter, forensisch patholoog, wordt erbij gehaald. En de eilandgemeenschap sluit de gelederen...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
754 reviews on Goodreads
14,113 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.16

Het sanatorium

Titel: Het sanatorium (David Hunter #3)
Serie: David Hunter #3
Uitgavedatum: 2009
Genre:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 336
ISBN13: 9789021801766

De Britse arts David Hunter maakt een studiereis naar de beroemde Body farm in Knoxville (VS), de plaats waar hij gestudeerd heeft. Hij is nog herstellende van een aanslag op zijn leven en hoopt dat het uitstapje hem goed zal doen. Directeur Tom Lieberman, een vriend van vroeger, vraagt hem mee te gaan naar een lijkschouwing in een berghut. Hunter is echter niet voorbereid op het gruwelijke tafereel dat hij daar aantreft: een vastgebonden en gefolterd lichaam in verregaande staat van ontbinding, met - vreemd genoeg - roze tanden. Dan wordt er een tweede lichaam gevonden. Wat volgt is een huiveringwekkende zoektocht waarin niets is wat het lijkt. David Hunter krijgt te maken met iemand die een duivels genoegen beleeft aan de moorden en die bizarre sporen achterlaat om iedereen op het verkeerde been te zetten. Het nieuwe avontuur van forensisch antropoloog David Hunter houdt je tot het einde in zijn greep.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
526 reviews on Goodreads
11,012 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.10

Niets blijft verborgen

Titel: Niets blijft verborgen
Serie: David Hunter #4
Uitgavedatum: 2011
Genre:
Uitgever: Sijthoff
Pagina's: 368
ISBN13: 9789021803852

Als Sophie Keller hem met wanhoop in haar stem opbelt, rijdt forensisch antropoloog David Hunter meteen naar het gehucht in Dartmoor waar ze woont. Ze ligt bewusteloos op haar badkamervloer.

Acht jaar geleden werkte hij met de gedragsdeskundige Sophie en anderen samen in een onderzoek naar twee verdwenen meisjes. Hoofdverdachte Jerome Monk, al veroordeeld voor een andere moord, heeft ermee ingestemd het onderzoeksteam te laten zien waar hij deze slachtoffers begraven had. De zoektocht werd een fiasco. Dat vond allemaal plaats vlak voordat Davids vrouw en dochtertje om het leven kwamen bij een auto-ongeluk – misschien heeft David daarom zulke scherpe herinneringen aan die tijd.

Nu ziet hij de teamleden van toen, hun beweegredenen en onderlinge verhoudingen, in een nieuw licht. Samen met Sophie gaat hij alsnog naar dezelfde graven zoeken – met gevaar voor eigen leven. Want de monsterlijke Jerome Monk is intussen ontsnapt uit de gevangenis.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
440 reviews on Goodreads
8,516 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.97

Watergraf

Titel: Watergraf
Serie: David Hunter #5
Uitgavedatum: 2017
Genre:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 445
ISBN13: 9789024575688

De sympathieke forensisch arts David Hunter wordt bij een waterlijk geroepen dat in het brakke kustgebied van Essex in Engeland is aangetroffen. De zaak ligt gevoelig, met zwijgzame lieden, een onbetrouwbare landlord, genadeloze getijden en verdwenen mensen. Al snel wordt Hunter deelgenoot van een raadselachtige puzzel, waarin hij gevaarlijk nauw betrokken raakt bij een beschadigd gezin.

Als een lichaam onder water ligt, vindt er een vreemde verandering plaats. De huid laat de eerste effecten zien. Die wordt rimpelig en uitgeteerd, er komen bultjes op. De opperhuid zal uiteindelijk van het lichaam afglijden als een oude jas. Na een paar dagen raken ook het haar en de nagels los, ze vallen weg – een geleidelijke ontmanteling van de lichamelijke integriteit…

Watergraf is de vijfde David Hunter-thriller van Simon Beckett.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
360 reviews on Goodreads
4,924 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.12