De vleermuisman

Titel: De vleermuisman
Serie: Harry Hole #1
Uitgavedatum: 2011
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 378
ISBN13: 9789023464204

Harry Hole wordt door zijn superieuren naar Australië gestuurd om de politie down-under bij te staan bij het onderzoek naar de moord op een Noorse actrice. Maar de moord is niet de enige reden voor deze gedwongen vakantie. Hole overleefde even daarvoor ternauwernood het auto-ongeluk waarbij zijn college omkwam, en dompelt zich sindsdien onder in de alcohol.
Holes verblijf in Sydney voert hem naar de duistere kanten van de stad waar de onbezorgde toerist nooit zicht op krijgt. Het verhaal leidt naar een oude Aboriginalvertelling over 'de vleermuisman', die tot leven wordt gewekt door misdaad. En waar de vleermuisman ontwaakt, verschijnt de dood onder de stervelingen.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
6,936 reviews on Goodreads
104,359 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.56
Share

De kakkerlak

Titel: De kakkerlak
Serie: Harry Hole #2
Uitgavedatum: October 4th 2012
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 376
ISBN13: 9789023475484

In de kamer van een obscuur motel in Bangkok wordt het lijk van de Noorse ambassadeur gevonden. Harry Hole wordt naar Thailand gestuurd om in samenwerking met zijn Thais-Amerikaanse collega Liz Crumley de zaak zo discreet mogelijk op te lossen. Maar naarmate het onderzoek vordert, wordt hem langzaam duidelijk dat het om meer dan alleen een moord gaat. Ook lijkt het erop dat een aantal mensen in Noorwegen er belang bij had om hem naar Thailand te sturen. Harry is echter vastbesloten om het ongedierte dat het daglicht niet kan verdragen te ontmaskeren.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,016 reviews on Goodreads
50,028 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.73
Share

De roodborst

Titel: De roodborst
Serie: Harry Hole #3
Uitgavedatum: 2008
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 477
ISBN13: 9789023427384

Bij een belangrijk vredesoverleg in Oslo over het Midden-Oosten maakt politiecommissaris Harry Hole deel uit van het antiterrorismeteam dat de veiligheid moet garanderen van de deelnemende staatshoofden. Hij ontdekt dat er een aanslag gepland wordt en komt op het spoor van Sverre Olsen, een neonazi. Hole belandt in een wespennest van leugens en intriges, liefde en verraad dat terug te voeren is op een moord die plaatsvond in Leningrad tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
4,606 reviews on Goodreads
96,409 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.94
Share

Nemesis

Titel: Nemesis
Serie: Harry Hole #4
Uitgavedatum: 2010
Genre:
Uitgever: Uitgeverij Cargo
Pagina's: 476
ISBN13: 9789023460428

Een korrelige video-opname laat een man zien die zijn pistool tegen het hoofd van een bankmedewerkster zet. De vrouw wordt gesommeerd de kluis binnen 25 seconden te openen. Wanneer de overvaller zijn geld niet op tijd krijgt, schiet hij de vrouw neer. Harry Hole wordt op de zaak gezet en hij komt flink onder druk te staan als de overvaller nogmaals toeslaat. Wanneer ook een vriendin van Hole dood wordt aangetroffen en hij dreigmails ontvangt, lijkt het erop dat iemand het op hem gemunt heeft.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,048 reviews on Goodreads
70,063 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.98
Share

Dodelijk patroon

Titel: Dodelijk patroon
Serie: Harry Hole #5
Uitgavedatum: 2010
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 456
ISBN13: 9789023456100

Een jonge vrouw wordt in haar flat in Oslo vermoord. Van haar linkerhand is een vinger afgesneden en achter haar ooglid zit een kleine, rode diamant in de vorm van een pentagram. Rechercheur Harry Hole wordt samen met zijn collega en rivaal Tom Waaler op de zaak gezet. Aanvankelijk wil Hole niets met het onderzoek van doen hebben, en zeker niets met Waaler, die hij verdenkt van moord en wapensmokkel. Veel keuze heeft hij echter niet, want hij staat op het punt ontslagen te worden. Bovendien blijft het niet bij dit ene slachtoffer. Een reeks van gelijksoortige moorden vormt een vijfpuntig patroon op de kaart van Oslo en brengt de stad in de greep van een seriemoordenaar, die elke vijfde dag een nieuw slachtoffer maakt. Vastbesloten de dader op te sporen en Tom Waaler als crimineel te ontmaskeren komt Hole onverwacht zelf tegenover de politie te staan. De moeilijke keuzes die hij moet maken bepalen zijn toekomst als rechercheur.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
2,831 reviews on Goodreads
66,247 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.05
Share

De verlosser

Titel: De verlosser
Serie: Harry Hole #6
Uitgavedatum: 2008
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 495
ISBN13: 9789023427377

Het is bijna kerst in Oslo en mensen hopen op de komst van een verlosser, een nieuwe leider, een nieuwe liefde. In plaats daarvan wordt de stad opgeschrikt door twee brute moorden. Eerst wordt in een container het lichaam van een junkie gevonden, en vervolgens wordt een vooraanstaand lid van het Leger des Heils doodgeschoten. Politiecommissaris Harry Hole, die zelf zijn redding zoekt in een fles whisky, bijt zich vast in de moordzaken en ontmoet daarbij de kwetsbare heilsoldate Martine. Terwijl hun liefde opbloeit wordt het onderzoek steeds gecompliceerder, zeker als blijkt dat er een huurmoordenaar bij betrokken is die zijn gezichtsspieren zo kan manipuleren dat hij vrijwel onherkenbaar is.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
2,408 reviews on Goodreads
41,205 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.08
Share

De sneeuwman

Titel: De sneeuwman
Serie: Harry Hole #7
Uitgavedatum: 2009
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 477
ISBN13: 9789023433972

Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing door het raam naar de sneeuwpop staat te kijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen. Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door 'De sneeuwman', een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarbij getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Ottersen weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is…


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
9,328 reviews on Goodreads
125,650 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.01
Share

Het pantserhart

Titel: Het pantserhart
Serie: Harry Hole #8
Uitgavedatum: November 1st 2010
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 606
ISBN13: 9789023463207

De politie van Oslo staat voor een raadsel. Er zijn twee vrouwenlichamen gevonden, ze blijken verdronken in hun eigen bloed en hun gezichten zijn verminkt. Bizar detail is dat de verwondingen van binnenuit lijken te zijn gemaakt. Er is maar één man die bij deze zaak zou kunnen helpen, maar hij lijkt van de aardbodem verdwenen. Kaja Solness van de afdeling Moordzaken wordt op de zaak gezet en belandt bij haar zoektocht naar de verdwenen ex-commissaris in Hong-Kong. Hij blijkt op de vlucht voor de gevolgen van zijn laatste zaak, voor de vrouw die van hem houdt en voor zijn schuldeisers. Zijn is Harry Hole.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,316 reviews on Goodreads
54,905 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.08
Share

De schim

Titel: De schim
Serie: Harry Hole #9
Uitgavedatum: 2011
Genre:
Uitgever: De Bezige Bij
Pagina's: 539
ISBN13: 9789023471417

Na drie jaar in het buitenland keert Harry Hole terug naar Oslo om een schijnbaar opgeloste drugsmoord te onderzoeken. Een jonge junkie, Gusto Hanssen, lijkt te zijn omgebracht door een vriend. De zaak is gesloten en de dader is veroordeeld.Maar Hole heeft zo zijn twijfels over de manier waarop de zaak is afgehandeld, en gaat zelf op onderzoek uit.
Hole bezoekt de veroordeelde in de gevangenis, en is geschokt als hij ziet wie hij voor zich heeft. Het is het begin van een onmogelijke zoektocht naar een moordenaar die als een geest door de straten van Oslo rondwaart.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
2,735 reviews on Goodreads
43,068 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.11
Share

Politie

Titel: Politie
Serie: Harry Hole #10
Uitgavedatum: 2015
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 506
ISBN13: 9789023490104

Omgeven door politie en ziekenhuispersoneel vecht een patiënt voor zijn leven op de intensive care van het ziekenhuis in Oslo. De man wordt in verband gebracht met het oprollen van een machtig drugskartel dat de straten van Oslo in zijn greep had, maar zijn naam is een goed bewaard geheim.
Ondertussen worden verschillende mysterieuze moorden gepleegd. Alle slachtoffers zijn politieagent en hun lichamen worden gevonden op plaatsen delict van onopgeloste moorden. Proberen de voormalige drugsbaronnen hun greep op de politie verder te versterken door angst te zaaien, of zijn er andere krachten aan het werk?


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
2,901 reviews on Goodreads
40,344 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.22
Share