De lincoln advocaat

Titel: De lincoln advocaat
Serie: Mickey Haller #1
Uitgavedatum: 2008
Genre:
Uitgever: Boekerij
Pagina's: 431
ISBN13: 9789022546529

Hell's Angels, oplichters, dronken automobilisten, junks; als het echt misgaat weten ze Mickey Haller altijd te vinden. De klantenkring van de advocaat, die meestal kantoor houdt op de achterbank van zijn Lincoln, is een treurige doorsnee van de onderkant van de samenleving. Dus als Haller voor de verandering eens wordt ingeschakeld door een vermogende, goed betalende cliënt uit Beverly Hills, kan hij zijn geluk niet op.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
6,746 reviews on Goodreads
224,208 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.20
Share

Het laatste oordeel

Titel: Het laatste oordeel
Serie: Mickey Haller #2
Uitgavedatum: July 1st 2008
Genre:
Uitgever: De Boekerij
Pagina's: 416
ISBN13: 9789022549889

Het ziet er goed uit voor advocaat Mickey Haller. Na twee donkere jaren is hij weer in de rechtbank te vinden. Als zijn collega Jerry Vincent wordt vermoord, erft Haller al diens cliënten. De meest prominente is een filmproducent die ervan wordt beschuldigd zijn vrouw en haar minnaar te hebben vermoord. Maar terwijl Haller zich in deze zaak verdiept, lijkt het erop dat Vincents moordenaar het ook op hem heeft voorzien. Enter Harry Bosch. Vastbesloten om Vincents moordenaar te vinden, deinst Bosch er niet voor terug om Haller als lokaas te gebruiken. Maar als het gevaar dichterbij komt en de risico's steeds groter worden,beseffen deze twee knorrige einzelgängers dat er niets anders op zit: ze moeten samenwerken?


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
4,154 reviews on Goodreads
74,464 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.19
Share

De herziening

Titel: De herziening
Serie: Mickey Haller #3
Uitgavedatum: 2011
Genre:
Uitgever: De Boekerij
Pagina's: 351
ISBN13: 9789022558768

Advocaat Mickey Haller wordt gevraagd om de rol van aanklager op zich te nemen. Een oude kindermoordzaak wordt 24 jaar na dato heropend omdat dna-materiaal de veroordeelde moordenaar Jason Jessup lijkt vrij te pleiten. Haller is ervan overtuigd dat Jessup wél schuldig is, en hij neemt de opdracht aan op voorwaarde dat hij Harry Bosch als rechercheur mag kiezen.

Samen storten Bosch en Haller zich op een zaak die zindert van persoonlijk en politiek gevaar. Hun tegenstanders zijn Jessup, die op borgtocht vrij is, diens advocaat, die een ster blijkt te zijn in het manipuleren van de media, en een schuwe getuige die de zaak na al die jaren liever wil laten rusten. Het tweetal heeft de schijn en het bewijsmateriaal tegen, maar als Bosch íéts zeker weet, is het dat de sadistische Jessup weer aan het moorden zal slaan...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,821 reviews on Goodreads
70,447 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.19
Share

Het recht om te zwijgen

Titel: Het recht om te zwijgen
Serie: Mickey Haller #4
Uitgavedatum: 2012
Genre:
Uitgever: Boekerij
Pagina's: 430
ISBN13: 9789460232442

In zware tijden is criminaliteit een van de weinige activiteiten waarmee nog wat valt te verdienen, maar toch heeft Lincoln-advocaat Mickey Haller nauwelijks extra werk door de economische crisis. Zelfs verdachten die een advocaat nodig hebben om uit de gevangenis te blijven, moeten blijkbaar bezuinigen. Eigenlijk heeft hij nog het meeste werk aan mensen die het dak boven hun hoofd moeten zien te behouden, nu velen hun huis uit gezet dreigen te worden omdat ze hun woekerhypotheken niet meer kunnen betalen. Lisa Trammel, zijn eerste hypotheekslachtoffer, is sinds acht maanden Mickeys klant. Hoewel het hem tot nu toe is gelukt om te voorkomen dat ze op straat komt te staan, eisen de stress en het enorme gevoel van onrechtvaardigheid hun tol. Dan wordt er een hoge medewerker van Lisa s bank dood aangetroffen op een parkeerplaats, en zij is de eerste verdachte.Mickey kan weer gaan doen waar hij het beste in is. Maar als hij dacht dat de verdediging van Lisa Trammel een eitje zou worden, heeft hij het mis. Er staat hem een aantal pijnlijke onthullingen te wachten over zijn cliënte en over hemzelf...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
3,689 reviews on Goodreads
71,170 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.21
Share

De interne jury

Titel: De interne jury
Serie: Mickey Haller #5
Uitgavedatum: April 15th 2014
Genre:
Uitgever: De Boekerij
Pagina's: 352
ISBN13: 9789022566947

Mickey Haller krijgt een sms: ‘Bel me zsm 187’. De strafrechtcode voor moord trekt meteen zijn aandacht.
Mickey ontdekt dat het slachtoffer een voormalige cliënte is, een prostitué die hij op het rechte pad heeft geholpen. Als blijkt dat ze weer terug is in LA en haar oude beroep weer heeft hervat, vermoedt Mickey dat zijn pogingen om haar destijds te helpen meer kwaad dan goed hebben gedaan.
Worstelend met zijn schuldvraag werkt Mickey aan een stuk door en zet alles op alles om deze zaak tot een goede einde te brengen.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
4,048 reviews on Goodreads
56,163 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.19
Share