Wat verborgen is

Titel: Wat verborgen is
Serie: Sebastian Bergman #1
Uitgavedatum: Maart 2011
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 474
ISBN13: 9789023457459

Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar de elitaire Palmlöv-school, een school die eigenlijk veel te duur is voor de jongen. Een oude vriend vraagt psycholoog Sebastian Bergman om hulp bij het onderzoek, maar Bergman heeft zelf al genoeg zorgen. Hij moet de erfenis van zijn moeder afwikkelen en stuit daarbij op brieven die hij nooit had mogen lezen.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
937 reviews on Goodreads
10,347 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.02
Share

De discipel

Titel: De discipel
Serie: Sebastian Bergman #2
Uitgavedatum: April 19th 2012
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 519
ISBN13: 9789023470403

Vijftien jaar nadat seriemoordenaar Edward Hinde door toedoen van psycholoog Sebastian Bergman achter de tralies belandde, worden in de omgeving van Stockholm de lichamen van enkele vrouwen gevonden. Ze zijn vermoord op een gewelddadige wijze, die tot in detail overeenkomt met de werkwijze van Hinde, maar hij zit nog steeds in de gevangenis. Sebastian Bergman grijpt de gelegenheid om bij het onderzoek te worden betrokken met beide handen aan. Zijn kennis van de oude zaak is voor het politieteam meer dan bruikbaar, en het onderzoek biedt hem bovendien de mogelijkheid om bij zijn dochter in de buurt te zijn. Al snel blijken de moorden inderdaad met elkaar te maken te hebben - en met Bergman zelf, op een manier die hij zich nooit had kunnen voorstellen.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
564 reviews on Goodreads
6,813 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.16

Het familiegraf

Titel: Het familiegraf
Serie: Sebastian Bergman #3
Uitgavedatum: May 1st 2013
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 432
ISBN13: 9789023479840

Tijdens een herfststorm komen twee vrouwen in de bergen van Jämtland vlak bij een kolkende rivier in gevaar. Ze weten zich te redden, maar doen een macabere ontdekking. Vlak bij de oever van de rivier steekt een hand uit het zand omhoog.
De politie is snel ter plaatse en ontdekt zes lijken, waarvan twee van kinderen. De nationale recherche buigt zich over de zaak en identificeert twee van de lijken als een Nederlands echtpaar dat in 2002 verdween. De andere vier zouden een familie uit Stockholm kunnen zijn, maar zij werden pas vermist in januari 2003, enkele maanden nadat hun lichamen al in het graf lagen.
De nieuwsgierigheid van Sebastian Bergman wordt gewekt wanneer de zaak plotseling wordt overgenomen door de veiligheidsdienst en samen met zijn team gaat hij verder op onderzoek uit.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
423 reviews on Goodreads
5,785 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.84

Het stille meisje

Titel: Het stille meisje
Serie: Sebastian Bergman #4
Uitgavedatum: May 12th 2015
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 416
ISBN13: 9789023491545

In de laatste dagen van de paasvakantie worden de lichamen van de familie Carsten gevonden. Ze zijn van dichtbij neergeschoten en de enige verdachte moet worden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Wanneer Sebastian Bergman en zijn team worden opgeroepen, vinden ze rond het huis de voetsporen van een meisje. Nicole, het twaalfjarige nichtje van de familie, was op bezoek en mogelijk getuige van de moord. Maar zij is spoorloos verdwenen in de bossen en Sebastian moet haar vinden voor de moordenaar het doet. Een kat-en-muisspel volgt, waarbij Bergman zich steeds persoonlijker betrokken voelt bij het meisje, dat van dezelfde leeftijd is als de dochter die hij zelf vroeger verloren heeft.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
415 reviews on Goodreads
5,304 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.12

De test

Titel: De test
Serie: Sebastian Bergman #5
Uitgavedatum: June 2nd 2016
Genre:
Uitgever: Cargo
Pagina's: 412
ISBN13: 9789023498179

In een verlaten schoolgebouw wordt het lichaam van een Zweedse televisieberoemdheid gevonden. Hij is vastgebonden op een stoel in een hoek van het klaslokaal en door zijn hoofd geschoten.

Het is het begin van een reeks moorden op mediapersoonlijkheden die hun gebrek aan kennis met de dood moeten bekopen. Sebastian Bergman komt een briefschrijver op het spoor die fulmineert tegen de onnozelheid in de media. Bij zijn zoektocht naar deze anonieme moordenaar zal Sebastian ook zelf de test moeten doorstaan - met zijn eigen team als inzet.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
375 reviews on Goodreads
4,285 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.18

Het oordeel

Titel: Het oordeel
Serie: Sebastian Bergman #6
Uitgavedatum: April 11th 2019
Genre:
Uitgever: Cargo | Uitgeverij De Bezige Bij
Pagina's: 448
ISBN13: 9789403154305

Sebastian Bergman is teruggekeerd naar zijn oude leven en heeft nog slechts sporadisch contact met de Nationale Recherche. Van zijn dochter Vanja heeft hij al vier maanden niets meer gehoord. Ze woont en werkt inmiddels in Uppsala, bij de plaatselijke politie.

Dan wordt Uppsala opgeschrikt door een serieverkrachter die zijn slachtoffers verdooft voor zijn daad. Een van hen komt daarbij te overlijden en een ander slachtoffer pleegt zelfmoord wanneer de aanval zich herhaalt. De politie roept de hulp in van de Nationale Recherche en ook Bergman sluit zich weer bij het team aan.

De angst voor nieuwe verkrachtingen wordt steeds sterker. Vanja besluit zichzelf als lokaas in te zetten en brengt daarmee haar eigen leven in gevaar. Maar de dader heeft nog een ander doel...


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
325 reviews on Goodreads
3,346 ratings on Goodreads
Average Rating: 3.97
Share