Pilaren van de Aarde – Ken Follett

Pilaren van de aarde van Ken FollettTitel: Pilaren van de Aarde
Serie: Kingsbridge #1
Uitgavedatum: Oktober 1989
Genre:
Uitgever: Unieboek
Pagina's: 1006
ISBN13: 9789047503286

Het klassieke meesterwerk, eerder verschenen onder de titel De Kathedraal.
Engeland in de twaalfde eeuw. Een tijd van burgeroorlogen, hongersnoden, godsdiensttwisten en een voortdurende strijd om de troon. Wanneer meesterbouwer Tom met zijn hongerende gezin aanklopt bij prior Philip van de priorij in Kingsbridge, beschouwt Philip dat als een hemels teken. Beide mannen hebben dezelfde droom: de bouw van een kathedraal van eeuwige schoonheid. De verwezenlijking zal veertig jaar duren; spelingen van het lot en de natuur stagneren de bouw voortdurend. Bovendien hebben een ambitieuze bisschop, ten prooi gevallen aan goddeloze jaloezie, en een gewetenloze edelman een pact gesloten om Philip ten val te brengen. Maar idealisme is even moelijk uit te roeien als afgunst, en steen voor steen verrijst een schitterend bouwwerk.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
34,740 reviews on Goodreads
713,971 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.33

Brug naar de hemel – Ken Follett

Brug naar de hemel van Ken FollettTitel: Brug naar de hemel
Serie: Kingsbridge #2
Uitgavedatum: Oktober 2007
Genre:
Uitgever: Unieboek
Pagina's: 1103
ISBN13: 9789047502920

Het is de dag van Halloween in het jaar 1327. Vier kinderen - een dievegge, een pestkop, een geniaal joch en een meisje dat dokter wil worden - knijpen ertussenuit na de mis in de kathedraal van Kingsbridge. In het bos zien ze hoe twee mannen worden vermoord.

Hun levens als volwassenen blijven met elkaar verbonden door de krachten van ambitie, liefde, hebzucht en wraak. Ze moeten voorspoed en hongersnood onder ogen zien, oorlog en zelfs de pest. En al die tijd leven ze in de lange schaduw van die onverklaarbare moordpartij waarvan zij op die ene dag in hun kindertijd getuige waren.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
12,485 reviews on Goodreads
229,018 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.29

Het eeuwige vuur – Ken Follett

Het eeuwige vuur van Ken FollettTitel: Het eeuwige vuur
Serie: Kingsbridge #3
Uitgavedatum: September 12th 2017
Genre:
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Pagina's: 862
ISBN13: 9789022575116

Wereldwijd kijken miljoenen lezers reikhalzend uit naar dit nieuwe deel in de saga over het stadje Kingsbridge

1558. Politieke drama’s bepalen het dagelijks leven en een bloedige religieuze strijd zet vrienden en geliefden tegen elkaar op. Zo ook Ned Willard en zijn Margery, de vrouw met wie hij wil trouwen. Ned keert terug naar Kingsbridge in een jaar dat niet alleen zijn leven, maar dat van een heel continent op zijn kop zal zetten: door de kroning van de protestantse Elizabeth I komt Engeland alleen te staan in Europa. Daarom richt de ambitieuze jonge koningin de eerste geheime dienst op, die moordaanslagen, opstanden en invasies in de kiem moet smoren. Tegelijkertijd beraamt haar nicht Maria Stuart, de katholieke koningin van Schotland, een plan om de Engelse troon op te eisen.

Het eeuwige vuur is, met zijn setting in een van de meest turbulente en revolutionaire periodes in de Europese geschiedenis, een van Folletts spannendste en meest ambitieuze boeken ooit. Geknipt voor zowel nieuwe lezers als voor trouwe fans van de Kingsbridge-saga, die begon met de bestsellers Pilaren van de aarde en Brug naar de hemel.


Andere boeken in de serie:
Add on Goodreads
6,521 reviews on Goodreads
91,853 ratings on Goodreads
Average Rating: 4.23