Juni 2015

Een overzicht van de boeken die ik deze mand heb gelezen met mijn persoonlijke top drie
Muidhond – Inge Schilperoord
Erg sterk boek, over een veroordeelde pedofiel die na zijn hechtenis en behandeling er alles voor over heeft om niet in zijn oude fout te vervallen, maar door de aanwezigheid van een wat eenzaam meisje in de buurt dat naar hem toetrekt steeds meer en harder moet worstelen om zijn monsters te beheersen.
Ik reis alleen – Samuel Bjork
Goed debuut, maar helaas niet de topper die het had kunnen zijn gezien het verhaal en het schrijftalent van Samuel Bjork. Teveel losse eindjes staan daaraan in de weg.
Achterhoedegevecht – J. Bernlef
Over een jongetje dat door zijn ouders in de oorlog naar het platteland wordt gestuurd. Hij krijgt daar pas voor het eerst van nabij het monsterlijke gezicht van de oorlog te zien.
Nachtstad – Arnaldur IndridasonBoek in de reeks rond inspecteur Erlendur. Zou chronologisch het eerste deel moeten zijn, het toont Erlendur in de beginfase van zijn loopbaan, toen nog als gewoon agent. Niet slecht, niet goed.
Blinde wereld – Ellen Heijmerikx
Ondergewaardeerd boek. Thematiek die vergelijkbaar is met Knielen op een bed violen. Doet daarvoor niet onder, niet qua thematiek en ook niet qua stijl, maar is op geen stukken na zo bekend geworden. Jammer en ten onrechte.
En hier mijn top drie van juni:
3. Het transgalactisch liftershandboek – Douglas Adams
Enorm leuk, veel te lang mee gewacht, de volgende delen zullen sneller aan de beurt komen.
2.  Een circus van schimmen – Roger Jon Ellory Erg goed boek, geslaagde poging van Roger Jon Ellory om meer de romaneske kant op te gaan, wel jammer dat dat ten koste gaat van het thrillerelement.
1. Legende van een zelfmoord – David Vann
Overduidelijk het beste boek van deze maand. Bijzonder door de vorm, groot centraal verhaal in twee delen, met enkele kortere verhalen die daar in enige mate mee te maken hebben en de thematiek. Prachtig debuut!
Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.