Ik denk… – Bert Schierbeek

ik denk
als het regent
laat ze niet nat worden

en als het stormt
vat ze geen kou

en ik denk ook
dat dat denken
niet helpt

want je wordt nooit meer
n
at noch vat je een kou

want het regent
noch waait ooit
meer voor jou

Share

4 gedachten over “Ik denk… – Bert Schierbeek”

 1. Zo. wat prachtig. Ik ben net je site aan het ontdekken, nadat ik verschillende keren via Hebban of Goodreads recensies van je heb gelezen. Groeten, Mireille

  Beantwoorden
 2. Super mooi gedicht! Ik moet dit gedicht analyseren, maar heb eigenlijk geen idee wat ik kan opschrijven en snap niet perfect waar het over gaat. Kunt u mij misschien helpen? Alvast heel erg bedankt!

  Beantwoorden
  • Sorry, ik zie het nu pas, was in de spam terechtgekomen. Gaat volgens mij over een geliefde aan wie hij denkt en om wie hij bezorgd is. Deze is blijkbaar overleden dus bezorgd zijn is niet meer nodig.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.