Bookspot Literatuurprijs 2019

 

Egon Schiele- Selbstbildnis

Bookspot Literatuurprijs 2019

De prijs is dit jaar toegekend aan Wessel te Gussinklo voor zijn De hoogstapelaar. Het is het derde deel in de reeks met de bijzondere Ewout Meyster in de hoofdrol.
Lees hier mijn recensie. 

Uit het juryrapport:

“Literatuur is zoals we weten ook conflictstof, extreem, onverzeHelijk, iets waarbij de lat almaar hoger moet – als een kind op een schommel dat de sterren wil bereiken, nog eens, hoger. De longlist was al geweldig, de shortlist fantas=sch, maar het winnende boek, aldus de jury, moest de lezer niet alleen versteld doen staan, maar hem ook versteld doen blijven staan.

Dat is de schrijver van het winnende boek in de categorie fic=e op voortreffelijke wijze gelukt door de greep op zijn onderwerp en de afstand die hij daarmee schiep ten opzichte van zijn gemangelde, diep-tragische held. Je staat erbij en kunt niet ingrijpen bij deze wandelende sociale ramp – dat intense gevoel bevangt de lezer. Maar de lezer is gewonnen voor hem, krimpt ineen als hij weer zijn neus stoot, sociale rampen aanricht, in die lange, moeilijke leerschool die leven heet.”

Link naar de website 
Link naar het juryrapport 

Hieronder een overzicht van alle winnaars

[table “22” not found /]

Share

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder