E-alternatief voor pageturner

Ik ben nu bezig met een boek dat met recht (tot nu toe dan) een pageturner mag worden genoemd. Ware het niet dat het geen papieren boek is.

De term pageturner is complete onzin als je het letterlijk neemt, en soms is dat wel zo leuk. Elk boek is een pageturner. Tenzij een boek uitsluitend bedoeld zou zijn om dat alleen van de buitenkant te bewonderen. Maar daar hebben we schilderijen voor en andere visuele uitingen. Maar dit terzijde.

Als je toch het begrip pageturner in zijn waarde wil laten, is er dan een alternatief begrip voor e-boeken? Ik kom niet veel verder dan bladveger, schermklikker en vergelijkbare onzinwoorden die qua zeggingskracht niet in de buurt komen van het begrip pageturner.

Heeft iemand een beter voorstel? Ik ben benieuwd!

 

Share

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

4 gedachten over “E-alternatief voor pageturner”

    • Nathalie Brouwers noemde doorveger als mogelijkheid. Die vind ik wel wat hebben. Jij bent meer thuis in Engels, heb jij nooit een Engelstalig alternatief gehoord? Ik vind het zo gauw iets tinderigs hebben, ook jouw voorstel. Blijft een uitdaging.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.