Juli 2018

Wat heb ik in juli 2018 gelezen en welk boek is mijn boek van de maand geworden?

Juli begon met Rosy van Pierre Lemaitre. Een dun boek, passend in de reeks met Camille Verhoeven in de hoofdrol. In afwijking van de andere drie delen heeft deze geen volgnummer. Desondanks is het aan te raden dit boek vooraf te laten gaan door de eerste twee delen. Dit schreef ik erover:
Rosy is een klein maar fijn verhaal. Minder bijzonder en stukken minder spannend dan de voorgaande twee delen in de reeks. En toch zullen de liefhebbers van zijn werk, waartoe ik mezelf reken, weer voldoende aan hun trekken komen.

Gevolgd door het slotdeel van de reeks, getiteld Camille. Niet het beste deel van de reeks maar dat zegt weinig. Het is een bovengemiddeld goede thriller wat des te meer zegt over de voorafgaande delen.

Een klassieker die desondanks pas sinds kort in Nederlandse vertaling is te lezen: Ver weg van het stadsgewoel door Thomas Hardy. De stijl is prachtig, de natuur- en sfeerbeschrijvingen zijn schitterend. Maar het verhaal is vrij dun en de personages spraken mij niet tot de verbeelding. Kortom: gemengde gevoelens.

En toen was de beurt aan weer eens een bundel Historische Verhalen, deze keer was het thema Middeleeuwen. In afwijking van voorgaande bundels zijn de verhalen nu van één auteur. Dat zorgt voor een zekere consistentie. Aangename stijl, maar af en toe zit het nogal dwingende format een beetje in de weg.

Het laatste boek van juli is Alya door Hay van den Munckhof. Mooi verhaal, prettig leesbare stijl. Vooral geschikt voor jonge lezers maar ook volwassenen zullen hier genoeg plezier aan kunnen beleven.

Het was deze keer niet heel moeilijk om een favoriet te noemen: Camille van Pierre Lemaitre.

In juli heb ik voor mijn doen weinig gelezen. Deels is dat gezichtsbedrog omdat ik bijna klaar ben met een dik en niet altijd even makkelijk leesbaar boek.
Het heeft er ook mee te maken dat ik veel bezig ben geweest met mijn website. De oplettende lezer heeft er al een en ander van kunnen zien, maar er is ook vrij veel werk gedaan dat niet zichtbaar is. Ik kom hierop terug als de tijd er rijp voor is, vermoedelijk rond einde augustus.

Zie hier links naar eerdere afleveringen.

Share

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder