Juli 2017

Gelezen in juli 2017

Wat heb ik in de afgelopen maand gelezen en welk boek is mijn boek van de maand geworden?

Het was een gevarieerde maand qua genre en kwaliteit. Enkele tegenvallers, enkele goede boeken en één absolute uitschieter!

Om maar met de grootste tegenvaller te beginnen: dat was het boek waarmee ik de maand afsloot, Two nights van Kathy Reichs. Normaal gesproken schrijft zij heel aardige thrillers met Temperance Brennan in de hoofdrol, dit uitstapje met een ander personage is niet geslaagd. Gelezen voor Hebban in het kader van Hot or not. Not dus.

Een andere thriller was iets beter, een op zich spannende plot maar de auteur gaf te veel weg om het spannend te houden. Het gaat om De stilte van de hel van Cody Mcfadyen. Gelezen voor Hebban We Love Crime.

Nog één thriller dan, De keerzijde van Michael Connelly. Af en toe heeft hij een kleine inzinking maar deze is weer van het gewone hoge niveau. Recensieboek voor Hebban.

De huilende molenaar van Arto Paasilinna. Deze man schrijft heel aardige boeken met nogal maffe personages in de hoofdrol. Deze is wel heel bijzonder, en het boek is dat eigenlijk ook.

Historische Verhalen 2. Een tweede bundel deels fictieve verhalen gebaseerd op historische gebeurtenissen. Nu drie jonge auteurs die meerdere verhalen voor hun rekening nemen. Interessant concept.

Onder de perenboom van Theodor Fontane was bijna het beste boek van juli. In korte tijd heb ik twee boeken van hem gelezen, wat een heerlijke auteur.  recensieboek voor Hebban.

Maar dan. Het boek dat er met kop en schouders bovenuit stak: Machten der duisternis van Anthony Burgess. Als je van literatuur houdt is dit een moetje, wat prachtig en goed geschreven! Fascinerende personages, prachtige taal en geweldig verhaal.

 

Share

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JKleest

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder