De lange nacht van Contrera – Christian Frascella

De lange nacht van Contrera
Contrera
Christian Frascella
Thriller
Brooklyn
2022
Paperback
288
Henrieke Herber
9789492754462

 

Prima vermaak

De lange nacht van Contrera is inmiddels het derde vertaalde boek met de gelijknamige hoofdpersoon als centrale figuur. De kennismaking met Christian Frascella, zijn thrillerdebuut Het is te koud om te sterven, smaakte naar meer. Het vervolg Al is de misdaad nog zo snel… was iets te rommelig en daardoor minder dan het debuut. Ook dit derde verhaal speelt zich weer af in de wijk Barriera in Turijn waar criminelen de straat beheersen en de andere bewoners proberen om in de marge een bestaan op te bouwen.

In de nesten

Contrera is iemand die zichzelf altijd weer in de nesten weet te werken. Zodra er een positieve ontwikkeling in zijn leven is, is hij als geen ander in staat om dat in de kiem te smoren. Hij heeft eindelijk zicht op een stabielere relatie met de vrouw van zijn leven. Het is met de nodige onderbrekingen gegaan en in een van die onderbrekingen heeft hij zich laten gaan. Zwak vlees. Hij is een keer met zijn ex naar bed gegaan en prompt is zij zwanger. Het lijkt haast een bewust actie van haar kant, maar intussen zit hij wel met een probleem.

Zakelijk komt hij ook in de knoei. Deze detective, voormalig rechercheur die is ontslagen wegens een ergens ambtsmisdrijf, krijgt een kans op een nieuwe opdracht. Dat is dringend gewenst, want de la is leeg. Tijdens dat gesprek is hij dringend toe aan een sanitaire stop en hij gaat naar de kelderverdieping van de eetgelegenheid. Dan hoort hij schoten. Hij houdt zich een tijdje gedeisd, maar belt intussen wel de politie. Het heeft maar een haar gescheeld of hij was ook een slachtoffer geweest. En zo is voordat je er erg in hebt de plot van De lange nacht van Contrera op gang gekomen.

En er weer uit?

Verwacht van de boeken van Frascella geen hoogstaande literatuur of diepe gedachten. Er zijn genoeg andere aspecten die de reeks langzamerhand onweerstaanbare trekjes beginnen te geven. Contrera is een bijzonder markante hoofdpersoon. Branieschopper, hij doet vaak de verkeerde dingen op de verkeerde momenten en komt daardoor altijd weer in vrijwel uitzichtloze situaties terecht. Met zijn doorzettingsvermogen en zijn positieve instelling, zijn humor, geluk op de juiste momenten en met de nodige hulp van vrienden komt deze scherpzinnige antiheld altijd weer op zijn pootjes terecht.

Zo ook in De lange nacht van Contrera. Privé zal hij altijd de nodige problemen blijven ondervinden. Tussen de bedrijven door slaagt hij er wel in om de misdaad op te lossen. De dader komt uit onverwachte hoek en die heeft een motief dat banaler is dan je zou verwachten van een dergelijke misdaad in het criminele deel van Turijn. Op naar een volgend avontuur!

Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: